NEWS ALERT. Producătorul de mezeluri C+C a intrat în insolvenţă!

Tribunalul Caraş-Severin a admis cererea formulată de societatea C+C SA pentru deschiderea procedurii generale a insolvenţei!

Necazurile vin unul după altul pentru patronii unuia din cei mai importanţi producători de mezeluri din Banat la un moment dat. După descinderile din decembrie 2015 ale mascaţilor, într-un dosar de evaziune fiscală în care sunt vizaţi asociaţii firmei, declinul a fost imposibil de evitat. Astfel, la solicitarea societăţii, Tribunalul Caraş-Severin a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei împotriva debitoarei C+C SA” și a desemnat administrator judiciar provizoriu pe CITR Filiala Timiş SPRL. Instanța a dispus totodată notificarea deschiderii procedurii insolvenţei de către administratorul judiciar, debitoarei, creditorilor şi Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin precum şi tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi şi publicarea notificării într-un ziar de largă circulaţie şi în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă.

În decembrie 2015, organele de cercetare penală vorbeau despre un prejudiciu de 3,6 milioane lei care ar fi fost creat prin operațiuni din sfera evaziunii fiscale

„Din cercetări a reieşit că reprezentantul a două firme, cu obiect de activitate producţia, distribuţia şi comercializarea de produse alimentare, în perioada 2011-2015 nu ar fi declarat integral obligaţiile salariale aferente celor aproximativ 583 de angajaţi ai societăţilor comerciale. Cel în cauză ar fi acordat, lunar, între 500 şi 1.000 de lei fiecărui angajat, suplimentar faţă de salariul minim pe economie înregistrat în contractul de muncă şi încasat pe cardul bancar, fără a evidenţia aceste sume în contabilitatea firmelor. Reprezentantul societăţilor ar fi fost sprijinit în realizarea activităţii infracţionale de alte 5 persoane, dintre care 4 angajaţi ai celor doi agenţi economici, prin care s-ar fi realizat activitatea infracţională”, se arăta la acea vreme în comunicatul de presă transmis de IPJ Caraș-Severin.

Sursă foto: Stelian Muscalu