NEWS ALERT. Parcările rămân la Eco Bau!

Primarul Ioan Popa a propus un proiect de hotărâre de consiliu local pentru preluarea parcărilor de la compania Eco Bau Park, căreia municipalitatea i le concesionase pe vremea lui Mihai Stepanescu.

Edilul a arătat că, potrivit contractului dintre Primărie și Eco Bau Park, contractul de concesiune poate fi reziliat unilateral cu condiția despăgubirii de către Primărie cu suma de un milion de lei noi. „Având în vedere că mai sunt 4 ani și 4 luni de contract și că ei plătesc anual o redevență de 11% din încasări, noi am ieși pe plus. Adică ei plătesc redevență 50-55.000 de lei anual, ceea ce ne indică un venit anual de peste jumătate de milion de lei, adică peste 2 milioane în cei patru ani, iar noi am plăti doar un milion pentru reziliere”, a explicat primarul Ioan Popa.

„Eu nu văd unde este urgența la acest proiect, noi suntem de principiu pentru, dar avem nevoie de timp ca să-l studiem. Nu putem vota așa, haideți să-l amânăm două trei zile și să face o altă ședință cu acest proiect”, a spus Mirel Sabo, liderul de grup al PSD-PMP.

Observația i-a scos din sărite pe consilierii liberali, care au venit cu tot felul de replici tăioase acuzând grupul PSD că nu dorește să scape reșițenii de calvarul societății care administrează parcările și că soluția negociată de către Primărie aduce chiar și economii financiare, iar reșițenii chiar vor să scape de celebra firmă Eco Bau Park.

Pentru că grupul PSD nu contenea cu replicile, viceprimarul și președintele de ședință Gabriel Duruț a cerut o pauză de consultări de 5 minute, tocmai pentru ca un asemenea proiect de hotărâre să nu fie respins și aventura reșițenilor cu Eco Bau Park să se încheie aici.

Ședința a revenit cu un expozeu al primarului despre cât de sătui sunt reșițenii de acest contract de concesiune și le-a cerut consilierilor locali PSD să facă echipă cu toții și să dea un puternic mesaj votând cu toții acest proiect de hotărâre. „Dumneavoastră nu aveți drept de vot, noi răspundem”, i-a replicat consilierul Mirel Sabo explicându-i totodată edilului că nu refuză efectiv votarea proiectului, ci doar că el și colegii săi au nevoie de timp, de două-trei zile pentru a studia speța.