NEWS ALERT. Mandate de arestare în schimbul certificatelor verzi! Pentru 2 medici și 5 asistenți! (UPDATE2)

robeci adrian

Adrian Truică și Adrian Robeci (foto), ambii medici la Centrul de Vaccinare COVID-19 din orașul Bocșa, sunt prezentați judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Caraș-Severin cu propunere de arestare preventivă după ce ar fi luat mită!

Ofițerii cărășeni de la Direcția Gegenerală Anticorupție au săltat ieri nouă angajați ai centrului de vaccinare în care se obțineau adeverințe în fals, pe șpagă, iar procurorul de caz a emis aseară ordonanțe de reținere valabile 24 de ore pentru șapte dintre ei. Medicii Adrian Truică și Adrian Robeci și un număr de cinci asistenți medicali, acuzați pentru săvârșirea infracţiunilor de luare de mită şi fals informatic, sunt prezentați astăzi instanței cu propunere de arestare preventivă.

„În fapt, mai multe cadre medicale din cadrul Centrului de Vaccinare COVID-19 din orașul Bocșa, jud. Caraş-Severin,  în cursul campaniei de vaccinare COVID-19, în mod repetat, au simulat actul de vaccinare şi au implementat personal sau au determinat registratorii să introducă fără vinovăție într-un sistem informatic, respectiv în platforma electronică de vaccinare ROVACCINARE, fără drept și contrar realității, datele mai multor persoane, atestând în mod nereal că acestea au fost vaccinate împotriva virusului Sars-Cov 2 cu serul Johnson & Johnson sau chiar Pfizer BioNTech, introducând în acest sens, fără drept, date necorespunzătoare adevărului, în scopul producerii de consecințe juridice, respectiv obținerea de către persoanele interesate a Adeverințelor de Vaccinare şi pe cale de consecință, libera circulație, accesul în societăți comerciale, altele decât cele alimentare, sustragerea obligării instituirii carantinei sau izolării la momentul revenirii în țară din zonele de risc epidemiologic.”, se reține în sarcina oamenilor în halate albe.

Potrivit procurorului de caz, cetățeni interesați de obținerea Certificatului de Vaccinare  au plătit cadrelor medicale sume de bani cuprise între 100-250 euro, pentru a nu-şi  îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu le administra efectiv vaccinul anti-COVID-19, eliberându-le însă în schimb Adeverință de Vaccinare, document necesar eliberării Certificatului de Vaccinare (Certificatul Verde).

Față de alți doi asistenți medicali s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

UPDATE, ora 16.00

În urmă cu jumătate de oră au apărut în fața judecătorului de drepturi și libertăți cei șapte propuși pentru arestare preventivă. Pe lângă cei doi medici, Truică și Robeci, sunt în fața instanței și asistenții medicali: Dumitru Gabriel Gagia, Mircea Todor Vitian, Ionela Vitian, Andrei Popovici Secoșan și Sebastian Gagia-Heger.

UPDATE, ora 19.30

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Caraș-Severin a dispus arestarea preventivă a tuturor celor șapte inculpați pe o perioadă de 30 de zile. Aceștia au formulat deja contestații, care se vor pune în discuție la Curtea de Apel Timișoara.

 

Foto: Facebook

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/