NEWS ALERT. La Trezoreria Oravița se îngroaşă gluma! Procurorii au descins din nou!

Organele de cercetare penală au revenit în sediul Trezoreriei după ce au descoperit recent fraudarea mai multor certificate de trezorerie. Asta după ce, la începutul anului, l-au prins pe casierul unităţii care sustrăgea sume importante din Tezaur!

 

Sub coordonarea procurorului George Bucurică de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, oamenii legii efectuează percheziţii în mai multe birouri ale Fiscului. În momentul de faţă se ridică documente din biroul lui Marcel Lida, despre care relatam ieri cum s-a lăsat păcălit de casierul Ion Alfredo Chisăliţă, care înlocuia în momentul introducerii în Tezaur bancnote de 200 de lei cu altele de 50 de lei. De data aceasta, potrivit primelor informaţii oficiale, confirmate de Ministerul Public, e vorba de certificatele de trezorerie fraudate de angajaţii Trezoreriei, despre care expressdebanat.ro a scris în momentul descoperirii neregulilor. „S-a deschis urmărirea penală faţă de faptă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals şi delapidare”, ne-a declarat procurorul George Bucurică.

Prejudiciul s-ar ridica la vreo 420.000 de lei într-o primă fază, pentru că la aceste sume se adaugă dobânzi, dar e posibil şi ca numărul păgubiţilor să fie mult mai mare. În urma acţiunii de astăzi se vor ridica documente, suport informatic, însă nu s-au emis mandate de aducere sau ordonanţe de reţinere.

 Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!