NEWS ALERT. La Moldova Nouă se refac buletinele de vot! Candidatura lui Adrian Torma e validă!

Liberalii din Caraș-Severin s-au încurcat în știință și, practic, au rescris cu mâna lor numele lui Adrian Torma pe buletinul de vot! La fel și pe cele ale candidaților PSD și Pro România pentru Consiliul Local Moldova Nouă!

Juriștii liberali au eșuat lamentabil în demersul lor prin care Adrian Torma ar fi ieșit definitiv din competiția electorală din 27 septembrie. Aceștia au promovat în instanță o contestație împotriva deciziei Biroului de Circumscripție Nr.6 Moldova Nouă prin care Torma reintrase în joc, numai că Judecătoria Reșița a constatat de la bun început lipsa calității procesuale a contestatarului, Organizația Județeană PNL Caraș-Severin. O chestiune de abecedar juridic, tratată superficial, că de neștiință e imposibil să fie vorba, a dus la anularea din start a contestației formulate de PNL. „Nici măcar nu s-a intrat pe fond, pentru că excepțiile primează, contestația organizației PNL Caraș-Severin a fost făcută de o persoană juridică fără calitate. Candidatura lui Adrian Torma pentru funcția de primar și candidaturile reprezentanților PSD – Pro România pentru Consiliul Local Moldova Nouă sunt perfect valabile la această oră. Biroul de Circumscripție din Moldova Nouă e obligat să completeze procesul verbal de rămânere definitivă a candidaturilor și, ulterior, să facă o nouă tragere la sorți pentru stabilirea ordinii competitorilor pe buletinele de vot”, a explicat social-democrata Gabriela Stuparu, fostă vicepreședinte a Tribunalului Caraș-Severin.

„Dată fiind hotărârea pronunțată azi, prin care a fost respinsă contestația depusă de PNL Caraș-Severin la candidaturile Alianței PRO CARAȘ-SEVERIN pentru funcția de primar, respectiv consilieri locali la Moldova Nouă, nu putem să spunem decât că lucrurile încep să intre în normal. Hotărârea nu este definitivă, ne așteptăm ca PNL să o conteste prin apel la Tribunalul Caraș-Severin pentru că au dovedit că le este foarte frică de o confruntare corectă, în campanie electorală, și nu încearcă decât să evite o asemenea situație”, a adăugat Silviu Hurduzeu, președintele PSD Caraș-Severin.

Adrian Torma a ținut să remarce spiritul de echipă și suportul de care s-a bucurat în aceste zile și a dat de înțeles că e gata de confruntare cu contracandidații săi. „Prin decizia de astăzi a Judecătoriei Reșița a învins dreptatea. Mă bucur că s-a luat această decizie de a reintra în competiția electorală, mi-aș fi dorit să nu se uzeze de astfel de tertipuri și să fie lăsați cetățenii să aleagă, iar mie să-mi fie respectat dreptul constituțional de a fi ales. Mă bucur că am avut colegii alături de mine, mă refer în primul rând la președintele Silviu Hurduzeu, la doamna Gabriela Stuparu, la Ionuț Gârtoi și la colegii mei din PSD Moldova Nouă, care m-au încurajat că trebuie să lupt până în ultimul moment astfel încât cetățenii din Moldova Nouă să-și aleagă primarul pe care îl doresc. Să sperăm că nu vor mai apărea alte astfel de surprize și că începem și noi campania electorală”, a declarat Adrian Torma pentru expressdebanat.ro.

(E)