NEWS ALERT. Ion Mocioalcă a câștigat procesul cu ANI!

1000x100 (4)

Liderul PSD Caraș-Severin a obținut în instanță anularea raportului Agenției Naționale de Integritate potrivit căruia s-ar fi aflat în conflict de interese o perioadă foarte scurtă de timp, în care fiica sa a obţinut venituri salariale de aproape 900 de lei de la cabinetul său de deputat!

Mocioalcă a bifat astăzi o primă victorie în procesul prin care a contestat verdictul ANI, verdict ce l-ar fi putut împiedica să candideze la alegerile parlamentare din 11 decembrie și chiar să-l scoată din viața politică. Curtea de Apel Timișoara a admis acțiunea formulată de reclamantul Ion Mocioalcă, în contradictoriu cu pârâta Agenția Națională de Integritate și a dispus „anularea raportului de evaluare nr.37730/G/II/13.10.2015 întocmit de pârâtă”. Mai mult decât atât, instanța de fond a obligat ANI la plata către reclamant a sumei de 6.460 lei, atât cât liderul PSD a cheltuit cu avocații. Sentința de astăzi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în 15 zile.

ANI stabilise că „în calitate de deputat, a încheiat, în legislatura 2008 – 2012, un contract civil prin care și-a angajat fiica în funcția de consilier în cadrul propriului birou parlamentar, încălcând, astfel, dispozițiile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003. În baza contractului civil încheiat, fiica sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 892 lei”. Raportul a fost anulat însă prin sentința de astăzi, astfel că Ion Mocioalcă se poate pregăti liniștit de campania electorală, care-l va trimite în mod cert pentru încă patru ani în Camera Deputaților.

leader board 728 x 90 px

 

Întotdeauna poporul (alegătorii și judecătorii) are dreptate. Cu atât mai mult trebuie să așteptăm decizia celor trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție să știm că într-adevăr dreptatea e de partea noastră – deputat Ion Mocioalcă, președinte PSD Caraș-Severin