NEWS ALERT. Condamnări cu executare în dosarul de corupție de la „Eftimie Murgu”!

Tribunalul Caraș-Severin a pronunțat astăzi sentința în dosarul în care patru profesori ai universității reșițene și studentul cu două facultăți și două masterate sunt inculpați pentru fapte de corupție.

În ciuda faptului că și-au recunoscut în integralitate faptele pentru care au fost trimiși în judecată, Florin Franț, Irina Oriol și Ruxana Ghiță au primit condamnări la pedepse privative de libertate. Fostul decan al Facultății de Științe Sociale a fost trimis în spatele gratiilor pentru o perioadă de doi ani. Cea mai grea pedeapsă i-a fost aplicată Irinei Oriol, condamnată la trei ani și zece luni de pușcărie. Ruxana Ghiță va sta și ea în penitenciar trei ani și două luni. Asta, dacă sentința de astăzi a Tribunalului Caraș-Severin va rămâne definitivă, deoarece poate fi atacată cu apel. Pentru toți trei a fost menținută măsura preventivă a controlului judiciar.
Profesorul Mihai Vișan a fost condamnat pentru luare de mită la doi ani și jumătate, însă cu suspendare condiționată pe un termen de încercare de trei ani. Studentul Alexe Ilici a scăpat și el de închisoare, fiind condamnat la 2 ani cu suspendare.