Avere nejustificată în seif!

Necazurile vin unul după altul pentru fostul şef al Finanţelor Publice de pe Valea Bistrei, Petru Lupşac, care a fost prădat de o sumă uriaşă.

Sumele ameţitoare declarate de Petru Lupşac ca fiindu-i furate cu tot cu seif din vila sa din Oţelu Roşu, mai exact 370.000 de euro şi 160.000 de lei, au atras imediat atenţia Agenţiei Naţionale pentru Integritate, care a verificat averea fostului funcţionar public. ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de puţin peste 2 milioane de lei, aproximativ 500.000 de euro, între averea dobândită şi veniturile realizate de către Petru Lupşac şi soția sa. „În perioada 2006 – 2012, LUPȘAC PETRU-IOAN a realizat venituri salariale în cuantum de 888.004 Lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeași perioadă au fost în cuantum de 2.976.477 Lei, rezultând o diferență nejustificată de 2.088.473 Lei (aprox. 489.629 Euro). Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Timișoara în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către LUPȘAC PETRU-IOAN, împreună cu soția sa”, informează ANI.

Lupşac a fost informat despre dosarul său de la ANI, dar nu a formulat niciun punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.