NEWS ALERT. Alina Stancovici, ultima zi în calitate de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița?!

alina stancovici

La Spitalul Județean de Urgență Reșița se anunță cutremur! Consiliul de Administrație s-a reunit în urmă cu puțin timp, principalul punct de pe ordinea de zi fiind demiterea Alinei Stancovici!

Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Reșița se reunește astăzi pentru a face în sfârșit pasul așteptat de mulți: demiterea Alinei Stancovici. Ședința a început în urmă cu puțin timp, în noua formulă: liberalul Viorel Bașag, în locul medicului Caius Diaconescu.

UPDATE, ora 12.00

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean s-a arătat extrem de dezamăgit de modul în care funcționează cea mai mare unitate medicală din Caraș-Severin. Arieratele sunt ridicate, în ciuda banilor care au intrat în conturile spitalului. În plus, spune Purea, a verificat alte 23 de spitale județene din țară. Toate au arierate zero! Pe lângă managerul Alina Stancovici, o vină uriașă ar avea-o și compartimentul economico-financiar, consideră medicul.

„De o săptămână lucrez la asta și nu mai dorm. Toată săptămâna am luat legătura cu spitale județene din România, plus cu cineva de la Ministerul Sănătății. Este o veste șoc pentru toți cei de aici. Am luat spitalul Slatina, Bistrița, Târgu Jiu, Alba Iulia, Vaslui, Brăila, Buzău, Focșani, Satu Mare, Botoșani, Sfântu Gheorghe, Harghita, Neamț, Deva, Zalău, Tulcea, Giurgiu, Alexandria, Slobozia și am vrut și Centrul Universitar Timișoara și Aradul, care este la un alt cuantum al populației. Știți ce am găsit peste tot? Arierate zero! Noi suntem singurul spital din România cu arierate. Arierate de 15 milioane de lei! (…) Eu nu știu cine e vinovat, dar nu merg lucrurile aici. Nu putem să stăm așa.”, a răbufnit Paul Purea.

Președintele Consiliului de Administrație a subliniat că nu s-a respectat graficul de eșalonare a datoriilor. În cele 18 luni cât a deținut funcția de manager, Alina Stancovici a reușit scăderea datoriilor cu circa 1 milion de lei din cele peste 20, deși, conform graficului din contractul de management, ar fi trebuit reduse cu 10 milioane de lei.

UPDATE, ora 13.00

Membrii Consiliului de Administrație au decis că este necesară demiterea Alinei Stancovici. Trei voturi au fost „pentru”. S-a înregistrat însă și o abținere: Viorica Mioc, reprezentant al DSP. Propunerea urmează să fie analizată și de o comisie din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin, care ulterior va lua o decizie finală.

„Lucrurile cred că se văd. Dacă președintele Dunca nu se va grăbi să semneze demiterea, deși cred că de mult stă cu condeiul deschis pentru a semna, poate că reușim să terminăm și Staționarul 2.”, a declarat Alina Stancovici la finalul votului. Aceasta spune că va ataca decizia în instanță, fiind vorba despre un post câștigat prin concurs și având deja în spate procese câștigate pe aceeași speță a demiterii. „A fost executare. Curat murdar!”, a concluzionat managerul Stancovici.

consiliu de administratie spital

banner 970 x 250