Nesimțirea e scumpă! Cât cheltuie DRDP Timișoara cu salubrizarea drumurilor

gunoaie drumuri

DRDP Timișoara a cheltuit, în primele 11 ani ale acestui an, 1,5 milioane de lei cu salubrizarea drumurilor și autostrăzilor din vestul țării. Banii puteau fi investiți în infrastructura rutieră.

Pe rețeaua de drumuri naționale administrată de DRDP Timişoara există aproximativ 1.200 de parcări și spații de refugiu. Sunt peste 2.100 de kilometri de drumuri naționale și aproape 300 de kilometri de autostrăzi în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara. Angajații le străbat de minimum două ori pe săptămână, lunea și vinerea, doar pentru a strânge gunoaiele înainte și după circulația de week-end.

„Lunile august și decembrie sunt cele mai aglomerate. Spre exemplu, anul acesta în luna august, cantitatea de deșeuri strânse din parcări a fost de circa 330 de tone (aproximativ 180 de tone numai de pe autostradă). În luna octombrie s-au adunat aproximativ 275 de tone. Procentul de colectare a deșeurilor în lunile de vară este cu circa 15-17% mai mare față de restul perioadei din an. Cât ne costă aceste activități? Până la 1 noiembrie 2022, pentru salubrizarea drumurilor din zona de vest s-a cheltuit suma de 1,5 milioane lei, față de 1,6 milioane lei în anul 2021”, transmite DRDP Timișoara.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

DRDP Timișoara a început montarea de camere de supraveghere în parcările de pe drumurile europene intens circulate, activitate care va continua, etapizat, și anul viitor. Însă pentru a acoperi toate spațiile de refugiu este nevoie de sume imense.

Administratorii drumurilor îi roagă pe șoferi să fie responsabili și să nu ma lase în urma lor munți de deșeuri.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/