Nelu Popa şi aluatul masochist

Precum Băsescu şi Boc loviţi de criză, şi Nelu Popa e pus pe tăiat. Zici că-s făcuţi din acelaşi aluat. A luat Băsescu, a luat Boc, a/luat şi Nelu Tăieţelu.

Cei doi crizaţi au tăiat atunci veniturile bugetarilor şi au vrut să taie şi pensiile, dar în ultimul caz i-a oprit Curtea Constituţională. Pe primarul nou ales al Reşiţei, deja intrat şi el în criză, nu are cine să-l oprească. Pensiile nu-s la el, dacă le dădea primăria, poate încerca o mişcare de austeritate. Curtea lui (curat constituţională) e formată din majoritatea PNL-PV din Consiliul Local, unită-n suflet şi-n simţiri (de interese curat comunitare). Cum de pensii nu se putea lua, iar de împărţit biciclete pensionarilor de peste 70 de ani nu are şanse, atâta timp cât pe astea le fabrică Chebuţiu din puşcărie, Popa tot a găsit ceva. A găsit nişte calcule făcute de fostul primar Mişu, pe care Nelu le-a luat de bune. C-aşa e Nelu, adulmecă, pune nasul şi trage tare dacă dă de ceva bun. Şi-atunci, ţine-te, taică, dacă mai poţi!

Dintr-o singură lovitură, primarul a lovit în toţi pensionarii care beneficiau de subvenţii pentru transportul public. În toţi, dintr-un foc! Pe o parte din ei îi pune să-şi plătească toate călătoriile, fără niciun discount. Degeaba spunea Popa în campania electorală că autobuzele Ro-A Tir sunt jalnice, că n-au aer condiţionat, că pot lua foc în orice moment. Dacă eşti reşiţean, ai 70 de ani sau mai mulţi şi o pensie de 600 de lei, înseamnă, cu Tăieţelu primar, că întruneşti condiţiile să plăteşti „all inclusive“ pentru asemenea plăceri masochiste.

Alţi pensionari sunt ceva mai norocoşi. Ăia bătuţi şi mai rău de soartă, cu pensii sub 600 de lei. Lor le-a lăsat dreptul la călătorii gratuite, dar nu 16, câte au acum, că-s prea multe. Or, Nelu Popa s-a gândit la sănătatea oamenilor ăstora amărâţi tare, dacă stau prea mult pe scaun prin autobuze, riscă oamenii să dea în hemoroizi. Şi de unde bani pe alte medicamente, că doar se plângeau că n-au nici 600 de lei pensie? Aşa că Nelu le-a redus la 10 numărul tichetelor gratuite. Cât înseamnă asta pentru ei? Exact 5 drumuri dus-întors. Adică, unu pe săptămână! Da, atâta le dă Popa: un drum pe săptămână, faţă de două, câte mai au încă, până la 31 iulie, de la administraţia PSD-istă a lui Stepanescu şi Crina!

Aşa cum vă scriam aici înainte de alegeri, eu am votat cu Nelu Popa primar. Şi nu-mi pare rău. Nu sunt pensionar, deci mie nu mi-a luat nimic. Că de dat… Domnul (Popa) fie lăudat!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/