Nelu Popa s-a dus la premierul Ciucă! „UCMR trăiește ca și cum ar fi în perfuzii!”

nelu popa ucmr

Combinatul de la Reșița a ajuns într-o situație gravă din cauza sancțiunilor pe care UE le-a impus oligarhilor ruși, inclusiv celui care controlează compania TMK, dar nici UCMR nu o duce prea bine!

Primarul Reșiței e îngrijorat că doi dintre cei mai importanți angajatori și, totodată, plătitori de taxe către bugetul local întâmpină probleme deosebite, care ar putea obliga la punerea lacătului pe poarta combinatului, respectiv uzinei. „Am fost acum câteva săptămâni la primul ministru și am discutat pe tema UCMR. A venit o altă echipă de administrare, directorul de la Reșița Renk o perioadă de o lună de zile, ar fi trebuit să preia gestiunea. S-au repus pe poziții cei doi care au coordonat UCMR înainte, dar situația este destul de ingrată. Nu au comenzi suficiente și trăiesc ca și cum ar fi în perfuzii!”, a explicat Popa pentru expressdebanat.ro.

Unica soluție adevărată a rămas preluarea uzinei reșițene de către Hidroelectrica. Numai că timpul trece și asta e în defavoarea UCMR. „Hidroelectrica a făcut un audit la UCMR și a făcut o scrisoare de intenție că dorește să cumpere activele de la UCMR, dar lucrurile s-au oprit. De aceea m-am dus în audiență la primul ministru, exact pe această temă. L-am informat despre această situație și așteptăm acum să dinamizeze procesul cu Hidroelectrica astfel încât această fuziune să se întâmple cât mai repede. M-am luptat pentru UCMR și mă voi lupta pentru că e o obligație importantă a primarului, m-am luptat și pentru TMK!”, a detaliat edilul-șef.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)