Nelu Popa: „Rămâne cum am stabilit! Facem un Spital Județean nou la Reșița!”

proiect spital judetean nou 3

Autorizația de construire pentru noua unitate spitalicească a fost eliberată, Reșița are prioritate la acordarea finanțării!

Primarul Reșiței a anunțat în această dimineață că s-a parcurs și ultima etapă înaintea depunerii cererii de finanțare. „Colegii mei din primărie au eliberat autorizația de construcție pentru noul Spital Județean de Urgență Reșița. Aceasta reprezintă o etapă importantă pentru obținerea finanțării necesare. La nivel național este concurență mare pentru astfel de investiții, motiv pentru care ne-am apucat de treabă din timp.”, a spus Nelu Popa.

Luna aceasta este prevăzută deschiderea finanțărilor pe programul operațional de infrastructură mare, pe o axă care este gestionată în paralel de Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Sănătății. „Cu Proiectul Tehnic finalizat și autorizația de construire deja eliberată, avem toate argumentele pentru a obține banii necesari pentru construcția noului spital. Parteneriatul dintre Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița ne aduce în situația de a putea spera la proiecte cu adevărat importante pentru locuitorii din Reșița și Caraș-Severin. Curajul și perseverența sunt, de asemenea, importante pentru reușită. Vrem, putem și o să realizăm un Spital Județean nou!”, a mai comentat edilul-șef.

publicitate ziar expresb 1000x100

Un rol esențial în ridicarea noului Județean l-a jucat și senatorul Marcel Vela, care a avut grijă la București ca o astfel de finanțare să fie posibilă.