Nelu Popa: „Până n-am ajuns eu în Primăria asta, dezbaterile publice erau niște bucăți de hârtie!”

Reșița a ajuns în starea actuală din cauza lipsei de implicare a cetățenilor în problemele orașului. Vinovate ar fi fostele conduceri ale Primăriei, care organizau dezbaterile publice numai pe hârtie, spune actualul edil, Nelu Popa.

Săptămâna a început cu o dezbatere publică la Primăria Reșița pe tema construirii unui mall în zona Triaj. Zeci de reșițeni au răspuns apelului lansat de municipalitate atât în presă, cât și pe Facebook. Printre cei care au intervenit în discuție s-a numărat și Ioana Mihăescu, arhitect, care a declarat că ar fi dorit ca reșițenii să fie la fel de implicați și la întâlnirile anterioare vizând același subiect. Replica i-a fost dată de primarul Nelu Popa. „Sunt extraordinar de fericit că suntem atât de mulți în sală astăzi. Este irelevant că acum 3 ani, când s-a dezbătut PUZ-ul, n-a fost nimeni la discuții. De ce s-a întâmplat asta? Vă spun eu! Pentru că nu i-a chemat nimeni! Eu nu vreau să-mi dau singur osanale, dar până n-am ajuns eu în Primăria asta, dezbaterile publice erau niște bucăți de hârtie puse aici, pe avizier, și liniște! Era liniște deplină!”

Edilul-șef al Reșiței este de părere că neimplicarea cetățenilor în luarea deciziilor a dus orașul în starea actuală, iar anumite proiecte pe care dorește să le implementeze sunt puse sub semnul întrebării, tocmai pentru că locuitorii orașului nu au fost chemați, de-a lungul timpului, la dezbateri publice. „De aia ne-am nenorocit orașul ăsta! De aia, de exemplu, după ce au vândut depoul de tramvaie de la Prescom, au tăiat tramvaiele în bucăți, eu mă chinui acum să-l iau înapoi și am de dat socoteală de ce. Eu vreau să fac mobilitate urbană, să aducem transportul public și sunt întrebat de ce. Când au vândut, nu i-a întrebat nimeni de ce. Acum mă întreabă unii: am oare dreptul să iau în concesiune transportul public?”, a răbufnit Nelu Popa după intervenția arhitectului Ioana Mihăescu.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)