Nelu Popa, noul primar al Reșiței! Doar Crina îi mai poate încurca socotelile!

Cam astea sunt calculele de moment pe care și le face candidatul oficial al PNL pentru Primăria Reșița. Popa nu le acordă nicio șansă candidaților independenți sau celor susținuți de partide mai mici!

Consiliul Național al PNL a supus la vot la începutul săptămânii candidaturile a 14 nominalizați pentru primăriile orașelor reședință de județ, ocazie cu care a fost validat și candidatul pentru Primăria Reșița, în persoana lui Ioan Popa, Nelu, cum îl știe toată lumea. „Mă bucur că am fost validat printre primii candidați alături de Falcă sau Boc, pentru că este un semn de siguranță al partidului în oraș. Validarea a fost făcută și în urma acelui sondaj din luna decembrie. Sunt bucuros că am plecat la luptă printre primii, a declarat Popa.

Liberalul e aproape sigur de victorie la alegerile din vară și nu ia în calcul decât un eventual duel mai tare cu candidatul PSD. „Din datele sondajului din decembrie sunt favorit cu o cotă destul de apreciabilă, la o diferență liniștitoare față de potențialii urmăritori. Până la această dată, principalul contracandidat, care trebuie să vină de la PSD, încă nu știm cine este. Măsurătoarea a fost făcută cu câteva persoane din PSD, însă nu știm cine va fi aceasta. Nu numai eu, cât și PNL stăm foarte bine, am avut undeva la 55 la sută, față de 35 la sută, PSD. În fiecare zi se întâmplă lucruri, mai mult sau mai puțin plăcute, asistăm la tot felul de dezvăluiri, care ne vor afecta în mod cert și pe unii, și pe alții, dar suntem două partide mari. La ora asta, pe zona de independenți nu cred că cineva poate veni puternic”, a comentat candidatul PNL.

Nelu Popa ar putea avea însă surprize neplăcute. Și nu neapărat în campania electorală, ci chiar de azi încolo. De unde se așteaptă, probabil, mai puțin! Șeful PNL Reșița a declarat public că pe lista de consilieri nu se vor regăsi decât oameni cu inițiativă, cu proiecte, nu indivizi care odată văzându-se cu mandatul în mână au preferat să doarmă în fotolii. Popa e dispus să accepte în Consiliul Local din partea PNL chiar și membri pe al căror carnet de partid nici nu s-a uscat bine ștampila. Important este să inițieze cel puțin un proiect bun pentru Reșița. În aceste condiții, mulți dintre vechii liberali, care nu au mișcat un deget până acum și s-au agitat doar când s-au împărțit funcțiile între PSD și PNL, sunt obligați să se dea deoparte. Și, mai mult ca sigur, vor fi foarte indiferenți și în campanie, când Nelu Popa ar avea nevoie de susținerea totală a partidului. „Am avut prima ședință a Biroului Politic Local în calitate de președinte interimar. E un birou mare, de 60 de membri, și am început să ne coagulăm într-un mare partid. Am supus la vot inițiativa mea să acceptăm în partid noi membri și să deschidem, practic, porțile partidului. Dacă sunt noi membri, care vin cu proiecte, cu inițiative legislative pentru orașul Reșița, îi vom pune chiar pe poziții eligibile pe lista de candidați pentru Consiliul Local. Asta înseamnă că dacă o persoană din oraș are un proiect bun pentru Reșița o așteptăm să ni-l prezinte în următoarele patru săptămâni, până în 20 februarie, și dacă ele sunt fiabile, aceste persoane vor putea fi puse pe listele de consilieri locali PNL, pe poziții eligibile. Toți membrii PNL care vor să fie pe lista de consilieri trebuie să vină cu proiecte, nu numai cei din afară. Nu mai vreau să avem în Consiliul Local consilieri care să ridice și să coboare mâna la comandă, consilieri despre care nu se știe nimic. În ultimii 25 de ani nu prea am cunoștință de inițiative, de proiecte de hotărâre de consiliu local plecate de la consilieri. Majoritatea au fost făcute de primar. Dacă vin cu proiecte, cu inițiative, s-ar putea să-i regăsiți  și pe actualii consilieri, dacă nu, probabil că nu vor mai fi”, a explicat Nelu Popa.