Nelu Popa îi execută pe contrabandiștii de țigări! Are de recuperat 8 milioane de lei!

Primarul Reșiței îi amenință pe rău-platnicii față de bugetul public că s-a terminat cu boieria. Cei care nu-și plătesc amenzile, ori vor fi executați silit și vor rămâne fără bunuri, ori vor trebui să muncească în folosul comunității!

Mai întâi, edilul-șef i-a luat la ochi pe cei care nu-și plătesc de ani buni impozitele pe mașini, iar la acest capitol a descoperit adevărați bogătași, care au și câte cinci mașini, dar nu au achitat un leu pentru ele. Exemplificând, a vorbit chiar și de sume de 80.000 de lei noi, sumă datorată de o singură persoană. Datorii față de bugetul local mai au însă și alții. De exemplu, restanțe la venituri din amenzi și alte sancțiuni care cumulează 8,3 milioane de lei, adică 83 de miliarde de lei vechi. În procent covârșitor ele înseamnă amenzi pentru trafic ilicit de țigarete. Peste 70% este trafic de țigarete! Sunt în această categorie persoane care au de plătit 300.000 de lei, sumă cumulată din amenzi, și care continuă să facă această îndeletnicire. „În cazul în care nu ai ce să execuți de la aceste persoane, în urma unor procese în instanță, aceste amenzi se pot transforma în muncă în folosul comunității. Îi asigur pe acești oameni că ne vom duce cu demersurile până la capăt, astfel încât, dacă nu pot să își plătească amenzile, îi vom scoate la muncă în folosul comunității!”, a precizat primarul Nelu Popa.

Primăria Reșița are la ora asta debite restante care cumulează circa 8 milioane de lei. Doar din impozitele neplătite pe mașini am putea să recuperăm 80-90 la sută din aceste datorii. Noi avem datorii la alții și noi avem în același timp de recuperat poate de opt, de zece ori mai mult! – Nelu Popa, primarul municipiului Reșița

leader board 728 x 90 px