Nelu Popa, despre școala online în vremuri de pandemie: „Cred că pe foarte, foarte mulți copii îi vom pierde”

Într-o intervenție pe care a avut-o săptămâna trecută la un post național de televiziune, primarul Reșiței, Ioan Popa, a fost întrebat de realizatorul emisiunii dacă Primăria este pregătită să facă față situației grele prin care trece în prezent nu doar economia, ci și școala românească.

Popa a explicat că, încă de la începutul pandemiei de COVID-19, Primăria a achiziționat 750 de tablete pentru elevii proveniți din familii defavorizate. În prezent, s-a avansat un nou necesar de tablete care va fi asigurat printr-un proiect european.

Fiind provocat să vorbească despre șansele elevilor în această perioadă de criză sanitară, Popa a dat exemplul copiilor săi.

leader board 728 x 90 px

„Eu am doi copii, unul de 8 ani și altul de 12. Șansa mea este că am un apartament cu patru camere. Câteodată asist la orele lor, fiecare în camera lui. Mi-am pus de multe ori întrebarea ce se întâmplă cu familiile care nu au avut șansa să aibă o locuință cu mai multe camere și care au trei sau patru copii de vârstă școlară? Cum se vor descurca acele familii și acei copii în condițiile în care școală se desfășoară online?”, se întreabă primarul Reșiței.

Cât privește viitorul acestor copii, Ioan Popa este categoric: „Eu cred că, din păcate, vom asista la o radicalizare a tinerilor, a adolescenților. Vor fi unele vârfuri, care au avut și au șansa să-și continue studiile chiar și pe pandemie, unii care vor fi văduviți de așa ceva. Nu mă hazardez să avansez un procent, dar pot să vă spun doar că pe foarte, foarte mulți copii îi vom pierde”.