Nelu Popa: „Dacă nu eram în PNL, nu eram primar. Cu stânga nu îți faci nici cruce!”

La aproape 3 ani de când a devenit primar, Ioan Popa vorbește deschis despre importanța de a face parte dintr-un partid puternic atunci când candidezi pentru o funcție așa cum e cea de edil-șef. Iar PNL este, în opinia sa, partidul potrivit pentru că, spune el, „cu stânga nu îți faci nici cruce”, parafrazându-l pe filozoful Petre Țuțea.

Săptămâna aceasta, primarul Nelu Popa, președintele PNL Reșița, a susținut o conferință de presă prin care a anunțat că așteaptă cât mai mulți tineri de partea liberalilor. Pentru a-i convinge să fie de dreapta, primarul dă propriul său exemplu. „Puteți să luați în calcul chiar și cazul meu personal. Am decis să mă implic pentru că, dacă nu eram înmatriculat în Partidul Național Liberal, nu eram primar, asta cu siguranță o spun! Una este să candidezi independent, una este să candidezi flancat de un partid puternic”.

Fostul om de afaceri spune că un alt plus al partidului pe care îl reprezintă sunt oamenii, calitatea lor, dar și organizarea de care se dă dovadă prin diverse evenimente majore, de importanță națională. „Am văzut la întâlnirea de acum două săptămâni la Timișoara în care am lansat candidații la europarlamentare. A fost sincer o întâlnire care pe mine m-a uimit, realizată foarte frumos, cu oameni frumoși, cu lideri frumoși, cu liberali frumoși pe care, dacă cineva ar fi avut curiozitatea să-i întrebe ce caută acolo, cu siguranță ar fi dat niște răspunsuri mult mai categorice și mai elocvente decât răspunsurile pe care le-am auzit de la Craiova în săptămâna care a trecut”, a spus primarul Reșiței, făcând referire la mitingul pre-campanie organizat de PSD, în cadrul căruia au fost prezentați candidații partidului pentru alegerile europarlamentare.

CITEȘTE ȘI: Liber la adeziuni! PNL Reșița și-a deschis porțile pentru tinerii care vor o schimbare

Nelu Popa are încredere că nu doar tinerii se vor alătura PNL-ului, ci și votanții, care vor înțelege de ce e mai bine cu dreapta. „Eu îmi doresc ca noi, liberalii, să reușim să convingem și acest gen de oameni că le e mai bine dacă merg cu dreapta decât cu stânga. Așa cum spuneam de multe ori, cu stânga nu îți faci nici cruce. Nu e de la mine, e de la Petre Țuțea, dar e corect și trebuie să ducem mai departe un mesaj inteligent: cu stânga nu îți poți face nici cruce”.