Nelu Popa a făcut 4 milioane din pix!

Primarul Reșiței n-a ajuns întâmplător în topul celor mai bogați români de acum câțiva ani. Drept dovadă, edilul-șef a renegociat la sânge cu băncile câteva împrumuturi făcute pe vremea fostelor administrații și a salvat aproape un milion de euro!

Având grad mare de îndatorare, arierate, nu am avut voie să refinanțăm creditele. Am renegociat cu două bănci atunci și am obținut o reducere semnificativă, făcând o economie de 4 milioane de lei în primă fază”, a anunțat Nelu Popa.

Acesta a prezentat la final de an și situația financiară a Primăriei, o situație mult schimbată în bine față de anul trecut, dar mai ales raportat la anul 2015. Plățile restante la sfârșitul lui decembrie 2015, spune Popa, au fost de 9 milioane de lei. În 2016, an în vara căruia a venit la Primărie, au scăzut la 3,9 milioane, iar anul acesta, la data de 30 noiembrie, era înregistrată o datorie de doar 254.000 de lei către furnizori, dar fără ca vreo factură să fie în afara termenului de plată. „Practic, am redus gradul de îndatorare a Primăriei de la 26 la sută, cât era în 2016, la 16 la sută, cât este astăzi. Gradul maxim de îndatorare al UAT-urilor este de 30 la sută. Faptul că am reușit să coborâm la 16 la sută ne permite să cofinanțăm diferite proiecte”, a explicat primarul.

Edilul spune că a salvat și alte sume de bani. Tot ca urmare a unor renegocieri. Acesta a vorbit despre securizarea și reducerea cheltuielilor la utilități, la gaz și curent. „Prin contractele noi semnate, ne-am securizat prețurile pentru o anumită perioadă de timp. Am redus cu 28 la sută factura la gaz! La curent electric reducerea totală e de circa 20 la sută!”, a subliniat primarul Nelu Popa.