„Neliniștiți”, în regia lui Joachim Lafosse, avanpremieră la Timișoara

film nelinistiti 1
po 1000x100px (3)

Asociaţia Pelicula Culturală îi invită pe timișoreni la proiecția în avanpremieră în orașul de pe Bega a filmului belgian „Neliniștiți” (2021), în regia lui Joachim Lafosse, care va avea loc miercuri, 6 aprilie, de la ora 19.00, la FABER.

Regizorul Joachim Lafosse propune o altă abordare a iubirii: o legătură profundă între doi oameni, pusă la grea încercare de tulburarea bipolară de care suferă Damien. O situație în care nici unul dintre cei doi nu doresc să se regăsească și totuși nu au de ales. Cum reușești să trăiești cu asta? Este iubirea suficientă pentru a învinge boala? Ce faci când în această situație este prins și un copil?

Cei doi actori – Damien Bonnard („Les misérables”, „The French Dispatch”) și Leïla Bekhti („Paris, je t’aime”, „La source des femmes”, „Un prophète”) își împrumută viețile, numele și sentimentele pentru a încerca să răspundă la toate aceste întrebări fără a împovăra spectatorul cu problemele lor.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Filmul a fost selectat în competiția Cannes, a fost prezent în selecția oficială a Festivalului de Film de la San Sebastian și a primit două nominalizări la Premiile Cesar la categoriile „Cel mai bun actor în rol principal” și „Cea mai bună actriță în rol principal”.

După film, organizatorii îi invită pe timișoreni la o discuție alături de dr. Carina Dragu, medic specialist în psihiatrie și psihoterapeut adulți, care poate răspunde la întrebări pe tema tulburării bipolare și a efectelor asupra familiei și a celor din jur.

Proiecția face parte din seria de 9 proiecții warm-up dinaintea celei de-a 9-a ediții a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 14-17 iulie la Timișoara, fiind cofondat de Asociațiile Pelicula Culturală și Marele Ecran.

Un bilet costă 15 lei și poate fi achiziționat online pe www.iabilet.ro și fizic, la barul AMBASADA din cadrul FABER.  Din 8 aprilie, „Neliniștiți” rulează și în cinematografele din România, fiind distribuit de Bad Unicorn.

nelinistiti afis new low res

banner 970 x 250