Neatenția și oboseala la volan fac din nou victime! Patru persoane au ajuns la spitalul din Caransebeș, una în stare foarte gravă (FOTO/VIDEO)

Accident grav la Păltiniş, două autoutilitare s-au ciocnit frontal. O victimă a rămas încarcerată, necesitând intervenţia SMURD, dar nu are viaţa pusă în pericol.

Un grav accident de circulaţie a avut loc în această dimineaţă pe DN 58, chiar în centrul localităţii Păltiniş. Două autoutilitare, una cu număr de înmatriculare de Italia şi o alta înmatriculată în judeţul Sibiu, au intrat în impact frontal, o persoană aflată în una dintre autoutilitare rămânând încarcerată. „Tot ce pot să vă spun până la această oră este că victima a fost descarcerată şi că nu are viaţa pusă în pericol”, spune comisarul şef Decebal Davidoiu, comandantul Serviciului Rutier Caraş-Severin.

 

12.45 UPDATE

Martorii spun că, cel mai probabil, șoferul autoutilitarei care venea dinspre Reșița a adormit la volan și a intrat pe contrasens în mașina care circula regulamentar dinspre Caransebeș. Impactul a fost frontal, astfel că pasagerii din autoutilitara ce se deplasa dinspre Caransebeș nu au avut nicio șansă. A fost nevoie de Serviciul de Descarcerare pentru a scoate una dintre victime, care avea multiple traumatisme la față și piciorul drept prins între fiare. Victima, un bărbat în vârstă de 60 de ani, a fost transportată la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș și a fost internată pe secția ATI, cu multiple traumatisme faciale și politraumatism la piciorul drept. Ceilalți trei bărbați sunt investigați radiologic, însă se află în afara oricărui pericol.

În cauză, polițiștii de la Rutieră continuă investigațiile pentru stabilirea cauzelor exacte ale producerii accidentului.

UPDATE 04.07.2016 ora 10.00

Pasagerul adus în stare gravă la Spitalul din Caransebeș, în urma accidentului produs ieri pe raza comunei Păltiniș, a decedat în urma hemoragiei craniene, la Secția de Terapie Intensivă. Din păcate, starea victimei a fost deosebit de gravă, doctorii încercând două ore să-l stabilizeze pentru a-l pregăti de operație, dar în zadar.

Bărbatul în vârstă de 60 de ani se pregătea de botezul nepoțelului programat săptămâna viitoare și plecase de la Reșița la Ruschița să cumpere bucăți de marmură pentru renovarea casei. Din păcate, deși nu conducea el furgoneta, a întâlnit moartea la Păltiniș, murind nevinovat. În urma cercetărilor, s-a constatat că în timp ce un bărbat în vârstă de 29 ani, din Săliște, judeţul Sibiu, conducea un autoturism pe raza localității Păltiniș, din cauza oboselii, acesta  adoarme la volan și pătrunde pe contrasens, unde intră în coliziune cu un alt autoturism, condus de către un bărbat de 30 ani, din Reșița. În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorilor auto şi a unui pasager din cel de-al doilea autoturism, care au fost transportați la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, în urma accidentului a mai rezultat rănirea gravă a bărbatului în vârstă de 60 de ani, de asemenea pasager în cel de-al doilea autoturism implicat în accident. Transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, acesta avea să decedeze.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.