Nea Gigi a plecat din Valea Domanului! Pentru totdeauna!

explo 1000x200

Valea Domanului este în doliu! Gigi Rouă, omul care a dedicat aproape 50 de ani din viață clubului fanion al Reșiței, a fost răpus aseară de boală!

Rosso-nerii l-au pierdut pe maseurul Gigi Rouă, pe omul cel mai loial culorilor Reșiței fotbalistice, familia, prietenii și apropiații au pierdut infinit mai mult. L-au pierdut pe omul Gigi Rouă! Boala l-a chinuit în ultima vreme, iar aseară s-a dovedit necruțătoare cu el. S-a stins la vârsta de 69 de ani, vestea căzând ca un trăsnet în Valea Domanului, acolo unde a petrecut mai mult timp decât acasă, cu familia.

„Este o veste tristă, a dispărut dintre noi Nea Gigi Rouă, maseurul echipei, un om căruia i-au trecut prin mâini multe generații, inclusiv eu și Vali Boșca. Pe această cale aș vrea să transmit familiei condoleanțe”, a spus vizibil afectat Leontin Doană, antrenorul echipei CSM Reșița. „Cei care vor să-și ia rămas bun de la Gigi Rouă trebuie să știe că trupul neînsuflețit este depus la Capela nr. 7, în drumul Lupacului. Nea Gigi și-a exprimat dorința de a fi îngropat alături de părinții lui, astfel că mâine va fi o slujbă la ora 9.00, la capelă, iar în jur de 9.30-10.00 își va lua la revedere de la Valea Domanului. Mașina care îl duce în satul părinților săi va trece și pe la stadion”, a spus Vali Boșca.

CSM Reșița pune un autocar de 50 de locuri la dispoziția celor care vor să-l conducă mâine pe ultimul drum pe Gigi Rouă. Înmormântarea va avea loc la Vrăniuț, la ora 13.00.

Aura Rouă, fiica lui Nea Gigi, a postat astăzi un mesaj emoționant despre cel care a plecat mult prea repede din Valea Domanului: „Aș fi vrut să nu scriu niciodată nimic… dar citesc tot felul despre tata și trebuie să scriu. Acesta este tatăl meu, Rouă Gigi: nu «unul dintre», ci cel mai vechi-bun maseur pe care l-a avut fotbalul. Eu nu știu altul care să își fi dedicat mai bine de 40 de ani acestui sport sau unui singur club. Prin mâinile lui au trecut multe generații de sportivi, dar nu numai! Tata a fost un om frumos, cu un suflet mare, care a făcut bine multora în afara stadionului. Este un exemplu de loialitate, perseverență, dedicație și trudă! Indiferent de situație, regim, divizie, antrenor, tata a fost acolo dedicat clubului CSM Reșița! Eu nu cunosc multe exemple la fel… Au fost atâtea generații, e drept, dar tuturor tata le-a acordat muncă și timp, în detrimentul nostru, celor de acasă. A fost un om glumeț, cu sufletul mereu tânăr, căruia nu i-a fost frică de nimeni și de nimic! Doar de Dumnezeu. Așadar, toți cei cărora tata le-a acordat timp, vă rog să spuneți o rugăciune pentru sufletul lui! Pentru că timpul lui s-a scurs. Acesta este tata, o amintire plăcută poate pentru unii, o mândrie pentru familia lui. Te iubim, tati, pentru totdeauna. Dumnezeu să te odihnească în pace!”

Iar cuvintele Aurei sunt exact ceea ce simțea Gigi Rouă, în 2009, când mi-a acordat cu amabilitate un interviu. L-am întrebat de ce nu se poate dezlipi de Valea Domanului. Mi-a răspuns dintr-o bucată: „Îmi lipseşte ceva dacă nu merg acolo. Am rămas pentru că îmi place ceea ce fac. Nu vreau să-mi supăr familia, dar, de cele mai multe ori, mi-am pus soţia şi copii pe picior de egalitate cu meseria mea”. De azi înainte, Văii Domanului îi va lipsi ceva, îi va lipsi Gigi Rouă și loialitatea lui!

banner 970 x 250