„Ne e dor de voi!” Reșița își cheamă oamenii acasă!

Surpriză emoționantă aseară, în centrul Reșiței. Pe funicular, unul dintre simbolurile orașului, a apărut un mesaj dedicat celor care, din varii motive, trăiesc peste granițe: „Ne e dor de voi!”.

Exodul puternic al reșițenilor care caută un trai mai bun în străinătate, departe de familie și de cei dragi, l-au determinat pe Ioan Popa, primarul orașului, să se concentreze, de-a lungul mandatului, pe micșorarea distanței dintre oameni. Așa a luat naștere evenimentul „Zilele Diasporei”, ajuns în 2019 la a patra ediție. Conferințe, seminarii, concerte și discuții libere au avut menirea de a înțelege motivele plecării și de a găsi soluții pentru a-i aduce pe reșițeni acasă.

Seara trecută, în pragul zilei Sfântului Andrei, la Reșița a mai apărut un semn care să arate dorința de a-i vedea pe cei dragi acasă.

„Reșița merită să fie un oraș complet, un oraș în care oamenii să revină cu plăcere, dincolo de orice eventuală nemulțumire. La urma urmei, niciunde nu e mai bine decât acasă. Și când doare cel mai tare dorul, dacă nu de sărbători? Poate mulți vor spune că gestul nostru, de a pune un mesaj pe funicular, este nesemnificativ. Eu sunt sigur că mesajul acesta va stârni o emoție în inima fiecărui om plecat peste granițe, care află de la cei de acasă ce s-a mai făcut în orașul lui”, ne-a declarat primarul Ioan Popa.

Foto: Adriana Baghiu