USR-PLUS: „Ne bucură faptul că PNL este conștient de importanța alegerilor anticipate”

untitled design set 970x90 px

Coordonatorii regionali PLUS ai Regiunii Vest salută decizia premierului Ludovic Orban și a președintelui Klaus Iohannis de a avea alegeri anticipate. Cu toate acestea, nu pot să nu se întrebe cum se va ajunge la aceste alegeri anticipate, luând în calcul Articolul 89 din Constituția României.

Coordonatorii regionali PLUS susțin faptul că alegerile anticipate reprezintă o alternativă pentru actuala Românie, însă aceștia doresc să înțeleagă contextul prin care alegerile ar putea să fie posibile.

„Probabil că discuțiile cu parlamentarii sunt purtate în continuare și, asa cum am aflat de trecerea unui fost președinte Pro România, Daniel Constantin, dar și a altor parlamentari din PSD, ALDE sau Pro România la PNL, nu am mai fi surprinși de astfel de transferuri politice.

În același timp, alegerile locale au o dată clară, dar legislația e neschimbată, chiar dacă s-a promis și susținut de PNL modificarea ei și trecerea la două tururi de scrutin. Această modificare este la îndemâna celor de la PNL, dar nu pare să prindă contur și nici nu avem informații să existe demersuri în acest sens”, susțin coordonatorii regionali Kinga Târlea, Diana Amza, Sabin Răciu, Radu Vlădescu.

De asemenea, aceștia țin să reamintească liberalilor promisiunile făcute pentru schimbarea legislației pentru alegeri locale în două tururi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/