Nave militare în exercițiu pe Clisura Dunării

Două nave militare fluviale execută activităţi de instruire pe Dunăre, urmând să ajungă pe 11 mai în Portul Moldova Veche.

Monitorul 46 şi Vedeta Blindată 180 vor mai face escale și în Portul Drobeta Turnu-Severin (joi, 10 mai; program de vizitare în intervalul orar 10.00-12.00), iar în Portul Moldova Veche (vineri, 11 mai; program de vizitare în intervalul orar 09.00-11.00) cele două nave pot fi vizitate și de public.

Sunt planificate exerciţii de luptă împotriva minelor marine, de stins incendiul la bordul navelor, de acordare a primului ajutor în caz de naufragiu, precum şi antrenamente de recunoaştere a ţărmului fluviului Dunărea şi de familiarizare a echipajelor navelor militare fluviale cu particularităţile porturilor din sectorul românesc. Navele îşi vor încheia misiunea miercuri, 16 mai, când vor acosta în Portul Militar Brăila.

Una dintre misiunile principale ale Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” este asigurarea securităţii căilor de comunicaţii şi a graniţei fluviale a României, pentru libera circulaţie a traficului de mărfuri şi de persoane.