Natur House Reșița, la școală de Ziua Internațională a Alimentației [FOTO/VIDEO]

Peste 100 de state din întreaga lume sărbătoresc astăzi Ziua Internațională a Alimentației. Cu acest prilej, partenerii noștri de la Natur House Reșița au ales o activitate educativă, derulată împreună cu elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Peia”.

Zahărul, unul dintre cei mai mari dușmani ai dietelor, a fost și astăzi subiect de discuție în cadrul întâlnirii dintre specialistul Natur House Reșița, Loredana Guran și elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Peia”. Cerealele dulci din comerț, preferatele copiilor, conțin extrem de mult zahăr, care nu aduce de fapt niciun beneficiu organismului. Loredana le-a prezentat celor mici cât zahăr conține o porție de cereale pe care ei o consumă dimineața, oferindu-le, totodată, alternativa sănătoasă.

O altă „ispită” pentru cei mici și nu numai este înghețata. Consumată în cantități mai mari în sezonul cald, ea aduce un aport însemnat de zahăr, dăunător organismului. Elevii au descoperit astăzi o rețetă sănătoasă, din ingrediente naturale și ieftine, pe care oricine o poate prepara acasă.

De la „ora Natur House” nu au lipsit sfaturile utile, exemplele negative din viața de zi cu zi, care pot fi mult mai ușor înțelese de elevi, dar și „derapajele” permise. Receptivi, cei mici au pus întrebări și au recunoscut deschis ce alimente preferă, având totuși noțiuni și despre regulile de nutriție, aliatele unei vieți sănătoase.

Fie că sunteți doar curioși sau pentru că aveți cu adevărat probleme de sănătate, specialistul în nutriție Loredana Guran vă așteaptă de luni până vineri la Natur House din Reșița, situat pe Bulevardul Republicii nr. 22, sc. E, parter. Programările se pot face la numărul de telefon 0770 457 030.