Naționala U18, cu trei tineri talentați născuți în Timiș. Fotbaliștii, legitimați însă în „pribegie”

Nu doar naționala lui Cosmin Contra are meciuri săptămâna aceasta, ci și echipa națională U18, care va susține două partide de verificare. Pe lista selecționerului Laurențiu Roșu se află și trei jucători cu mare potențial născuți în județul Timiș, dar care nu activează la niciuna dintre echipele timișorene, într-un context tot mai larg în care echipele din capitala Banatului dovedesc că nu au ochi să își valorifice talentele de sub nas.

Timișenii convocați sunt fundașul Alexandru Catrici și mijlocașii Denis Hrezdac și David Miculescu. Catrici este născut în Jimbolia și s-a format la școala de fotbal din localitate a lui Marcel Băban. Fotbalistul a dat probe de joc inclusiv pentru cluburi din Italia, iar în prezent este legitimat la Centrul de Performanță Rapid București. Cât despre Hrezdac și Miculescu, deocamdată sunt în curtea rivalei bănățene de tradiție, UTA. Hrezdac este originar din comuna Știuca, la limita județului Timiș, iar David este fiul fostului jucător al lui Poli, Vali Miculescu.

Echipa naționala U18 va juca două amicale la Mogoșoaia, cu echipa similară a Georgiei. Partidele sunt programate în 7 și 9 iunie. Din toamnă, această generație va juca în calificările pentru Campionatul European U19.

Sursa foto: frf.ro