Năravul și râia căprească!

Îi aud pe unii liberali văicărindu-se ca niște babe care, de frica covidului, nu au scos nasul din casă de un an. „Ei, maică, câte aș mai face eu dacă n-ar fi păcătosul ăsta de virus”. Ce ai face, maică, că tare aș fi curios să aflu! Așa și cu liberalii ăștia. Câte ar face ei, dacă ar fi după capul lor. Până nu de mult, neputința era dată de greaua moștenire. De aproape un an și jumătate, de când sunt la putere, liberalii aruncă vina pe pesediști, fir-ar mama lor a dracu’ și nicidecum pe neputința lor.

Bă, nu vă este rușine obrazului să tot invocați tâmpenii de genul ăsta? Că pesediștii vă stau în calea mărețelor voastre realizări? Ar trebui să vă fie că aveți toate pârghiile în mâinile voastre. Dar degeaba le aveți, că nu e după cum ați vrea voi, ci după cum spune legea, care trebuie respectată. Cum este, de exemplu, la Primăria Turnu Ruieni, unde Romeo Dunca ar vrea ca primarul nou ales să renunțe la procesele pe care le are cu firmele familiei sale. Să renunțe la ele, că de aia e primar liberal, iar dacă nu o face, o să vadă el pe dracu când o trimite corpul de control pe capul lui. Eu aș înțelege ca lucrurile astea să le spună un om de rând că, vorba aia, nu știe cu ce se mănâncă administrația, dar nicidecum președintele CJ. Bă, nene, de ce trebuie voi, liberalii, să moșteniți apucăturile pesediștilor? De ce trebuie să vă dați în stambă când ajungeți la putere? Unde scrie că, dacă unul de-al vostru este primar, e musai să joace cum i se cântă?

Exemplul ăsta cu Dunca și primarul din Turnu Ruieni (culmea, și el liberal) este vechi, dar năravul e de actualitate și se transmite ca râia căprească. Într-o postare pe Facebook, un cetățean onest (întâmplare face să fie liberal) se lamentează, ca babele de care vorbeam, cum că „Turismul montan de aventura (este, n.r.) interzis în Baile Herculane!!!”. Că de vină ar fi cei de la Parcul Național Domogled-Valea Cernei (mai degrabă eu cred că și-au băgat pesediștii coada) care s-ar opune unui proiect măreț, de amenajare a unui traseu montan de aventură. Dincolo de constatarea că de când Romeo Dunca a ajuns președintele Consiliului Județean în Caraș-Severin nu se vorbește decât despre turism, trebuie subliniat faptul că respectivul proiect a fost respins pe motiv de încălcare a legii. „Fără a consulta reprezentanții Administrației Parcului Național Domogled–Valea Cernei, inițiatorii au prezentat public un traseu ales de aceștia, care se afla în zona de protecție integrală a ariei naturale protejate. Consiliul Științific al Parcului Național Domogled–Valea Cernei a emis o hotărâre privind avizarea nefavorabilă a proiectului pentru că prin construcția Via Ferrata Herculane s-ar încălca OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice”, spun cei de la Parc.

leader board 728 x 90 px

În concluzie, cine este de vină, domnule cetățean din Băile Herculane, că așa spune OUG 57/2007? Ăia de la Parc sau ăia care au emis o astfel de ordonanță? Știi cine, nu? Îți spun eu, dacă nu știi, Guvernul liberal condus de Tăriceanu, dacă asta te ajută cu ceva.