Una dintre problemele administraţiei lugojene din fiecare primăvară, pentru care încă nu s-a găsit rezolvare, o reprezintă întreţinerea spaţiilor verzi, în special pe partea de cosit. Fie că vorbim de parcuri sau de zonele verzi din cartiere, acestea sunt năpădite de buruieni care aşteaptă să fie cosite. Dar acest lucru este greu de realizat atunci când nu există forţă de lucru suficientă pentru a acoperi suprafaţa verde a municipiului.
Conform city-managerului orașului, Anca Micșa Oprea, municipalitatea lugojeană are de întreținut în fiecare an o suprafață de aproximativ 350.000 metri pătrați de spațiu verde.
„În fiecare primăvară cositul spațiilor verzi aferente domeniului public este una dintre prioritățile Serviciului de sere și spații verzi, care, cu forțe proprii sau cu ajutorul unor terți, asigură întreținerea zonelor cu vegetație din oraș la un nivel optim, în funcție de condițiile meteo. Anul acesta s-au realizat deja activități de cosire de către personalul propriu în parcuri și în zonele centrale precum rondul din fața primăriei, spațiul din fața Bisericii «Adormirea Maicii Domnului», cel din fata Catedralei Greco-Catolice «Coborârea Sfântului Spirit» și altele. Dar, având în vedere deficitul de personal al serviciului, în perioada următoare se vor contracta companii terțe care vor realiza activități de cosire în paralel personalul propriu, astfel încât să reușim să ținem pasul cu creșterea vegetației”, ne-a declarat Anca Micșa Oprea.
Din păcate pentru cei care se ocupă de întreţinerea domeniului public, iarba pare să crească prea repede şi, deşi sunt zone care nu au văzut coasă, în alte locuri s-a intervenit deja de două ori. „Cositul este o activitate solicitantă care se desfășoară tot timpul. Sunt zone din centrul orașului care au fost deja cosite de două ori, parcuri în care s-a cosit doar o dată, dar până acum lucrările sunt în grafic și urmează să ne ocupăm de cartiere și de zonele de la marginea orașului. Vom intra în cartiere cu firme contractate deoarece noi nu avem personal suficient, iar pentru ca să putem cosi în tot orașul, într-un timp foarte scurt avem nevoie de ajutor extern”, a mai spus Anca Micşa Oprea.