Muzica zeilor, bucuria pământenilor – ediţie de Bocşa

Sunete de o muzicalitate aparte au răsunat duminică după-amiază în sala de spectacol a Casei de Cultură din oraşul Bocşa. Harpa celtică, sensibil atinsă de solista Rozalia Pataki, a avut însă un public extrem de redus care să se bucure de muzica zeilor.

Instituţia locală responsabilă cu oferta culturală adresată cetăţenilor şi-a făcut treaba organizând un eveniment care în oraşe mai mari ar fi adunat un public mai numeros. La Bocşa însă, doar câţiva iubitori ai muzicii au venit să asiste la regalul de harpă celtică, „Muzica zeilor, bucuria pământenilor”. Unii spun că nu au văzut o promovare suficientă în media; alţii s-au retras pe la prieteni şi neamuri sărbătorite onomastic de Sf. Ilie; alţii pur şi simplu preferă televizorul. Indiferent cum ar fi, cert este că un spectacol frumos s-a consumat în cadru restrâns… pentru a câta oară!

Rozalia Pataki nu vine pentru prima dată la Bocşa. Ea este o fiică a acestei localităţi, a plecat să studieze la Facultatea de Muzică din Timişoara (pe care a şi absolvit-o), iar în prezent este membră a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Talentul ei, graţia cu care atinge coardele harpei redau publicului sentimente profunde pe care doar instrumentul pe care l-a ales le poate trezi. Prezenţa ei la Casa de Cultură din Bocşa a fost precum o rază de soare care alungă întunericul unui spaţiu prea mult închis. Revenirea ei aici o sperăm mai recompensată de prezenţa publicului bocşean care, totuşi, iubeşte muzica zeilor!