Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă și-a stabilit agenda culturală

muzeu lugoj

Aleşii locali au validat agenda acțiunilor culturale care vor fi organizate de Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă din Lugoj în perioada februarie – iunie 2023.

În total, sunt 11 evenimente culturale care se vor desfășura în prima parte a anului, atât la muzeu, cât și la Galeria ProArte, de la expoziții de pictură și sculptură ale unor artiști români și din străinătate, precum și o inedită expoziție inedită documentară despre istoria presei în municipiu, care se va desfășura cu ocazia evenimentului „Noaptea Muzeelor”.

Este vorba despre expoziția retrospectivă de tapiserie „Acoladă peste timp” – conf. univ. dr. Rodica Regep Banciu; „Tradiții bănățene de primăvară”, expoziție de mărțișoare și simpozion, în parteneriat cu Școala Filaret Barbu, Școala Eftimie Murgu și Grădinița PP2; expoziția „Maeștrii tapiseriei românești” la Muzeu (22 martie – 22 aprilie); expoziția de pictură Konstantin Donchev (Galeria de Artă, 23 martie – 22 aprilie); expoziția de grafică „Un sens, un simbol, un semn” – Lucia Osz Trancotă, Vasile Saraci și Alexandru Szabo (Galeria de Artă, 24 martie – 22 aprilie); expoziția de pictură „Sublim” – Cornelia Victoria Dedu și Amelia Matei (Galeria de Artă, 24 martie – 22 aprilie); Salonul Național de artă plastică „Atitudini contemporane” , ediția a XVI-a (Galeria de Artă, 25 martie – 22 aprilie); expoziția „Atemporal” – scenografia între formă și energie, Vittorio Holtier (Galeria de Artă, 25 martie – 22 aprilie); expoziția de sculptură a artistului plastic George Bilan (Galeria de Artă, 25 martie – 22 aprilie); expoziția de pictură Evangelia Taka, Grecia (Galeria de Artă, 27 martie – 22 aprilie) și Noaptea Muzeelor – „Istoria presei lugojene”, expoziție documentară (Muzeul de Istorie, Etnografie și Artă, 10 mai – 30 iunie).

Suma totală solicitată și aprobată prin votul unanim al consilierilor locali este de 19.500 de lei.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/