Începe, în curând, șantierul la muzeul din Reșița, unde vor avea loc lucrări de reabilitare și eficientizare energetică.
Clădirea Muzeului Banatului Montan din Reșița intră în prima sa renovare majoră de la darea sa în folosință, în 1987. Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, instituție în subordinea căreia se află muzeul din Reșița, anunță că astăzi, 14 ianuarie, a avut loc predarea amplasamentului către constructor pentru obiectivul de investiții ,,Renovare energetică a Muzeului Banatului Montan din Reșița”.
„Este prima renovare majoră a clădirii de la darea sa în folosință, în anul 1987. Am convingerea că la finalizarea lucrărilor, muzeul va deveni un punct de atracție al județului nostru și va putea găzdui expoziții și evenimente de importanță națională și internațională”, a subliniat președintele CJ Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.
În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări de renovare ce includ izolarea pereților cu vată minerală și placarea fațadei ventilată cu piatră naturală, izolarea termică a intradosurilor și protejarea cu tencuieli decorative, înlocuirea tâmplăriei, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, izolarea termică a planșeului peste sol, realizarea hidroizolației corespunzătoare pentru perimetrul clădirii, introducerea pompelor de căldură și a panourilor fotovoltaice ca sursă regenerabilă de energie și refacerea teraselor necirculabile.
Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Lucrările de renovare vor fi realizate de SC Chris Sketch Art SRL. Valoarea contractului este de 11.706.228,99 lei, fără TVA, iar durata de realizare de 12 luni.