Muzeu pentru mineralele lui Gruescu

După ce a înregistrat o premieră în Bocşa cu Muzeul ,,Constantin Lucaci”, administraţia locală pregăteşte înfiinţarea unui nou muzeu în oraş. Cel mai probabil, din luna septembrie va începe renovarea clădirii.

Domeniul cultural, în care oraşul Bocşa are o bună reprezentare, se extinde în permanenţă. Primăria face demersurile necesare pentru a înfiinţa acolo Muzeul „Constantin Gruescu”, un muzeu al mineralogiei, mult aşteptat de cetăţeni, dar şi de cel care îşi va vedea visul împlinit. De altfel, potrivit unui program întocmit de reprezentanţii administraţiei locale, în luna septembrie a acestui an vor începe lucrările de renovare a clădirii în care vor fi găzduite mineralele maestrului Gruescu, exemplare adunate cu pasiune de acesta, de-a lungul vieţii. Reparaţia şi modernizarea imobilului se preconizează a fi gata până la finalul anului, astfel încât, la începutul lui 2014, să se poată achiziţiona mobilierul aferent muzeului.

Dacă până în momentul de faţă niciun primar nu a reuşit să îl convingă pe maestrul Constantin Gruescu să facă o donaţie oraşului Bocşa şi să înfiinţeze aici muzeul pe care el şi-l doreşte foarte mult, mă bucur că eu am reuşit acest lucru. Din luna septembrie vom începe lucrările, iar în 12 aprilie 2014, când maestrul Gruescu împlineşte frumoasa vârstă de 91 de ani, vom inaugura muzeul, sărbătorindu-l şi pe el”, a explicat edilul-şef Eugen Cismăneanţu.

Potrivit acestuia, oraşul Bocşa beneficiază în momentul de faţă de 105 piese de muzeu donate de către mineralogul Constantin Gruescu. Sediul clădirii se va afla alături de Muzeul „Spaţiu şi lumină” al maestrului Constantin Lucaci.