Muniție de război, descoperită la Reșița și la Moldova Nouă

proiectil resita

Echipa pirotehnică a ISU „Semenic” a fost solicitată să intervină de urgență astăzi atât la Moldova Nouă, cât și la Reșița după ce, în timpul unor lucrări, a fost descoperită muniție neexplodată.

Intervenție de urgență, în această dimineață, în jurul orei 8.00, la Moldova Nouă. Echipa pirotehnică a fost chemată să ridice un proiectil descoperit în timpul unor lucrări efectuate pe strada Nicolae Titulescu, în zona blocului 13, aproape de DN 57. Angajații Gospodărie Urbană din cadrul Primăriei au oprit orice activitate până când proiectilul a fost ridicat în siguranță.

Echipa pirotehnică a ISU „Semenic” a fost solicitată să intervină și în municipiul Reșița. De data aceasta a fost vorba despre o bombă de aruncător artilerie, cu un calibru de 120 mm, găsită în curtea unei grădinițe din Lunca Bârzavei, închisă pentru renovări.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Având în vedere faptul că, în această perioadă din an, sunt efectuate o serie de lucrări, săpături în domeniul construcțiilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Semenic» al județului Caraș-Severin atrage atenția asupra riscurilor care pot să apară în cazul descoperirii unor muniții sau elemente de muniție. Pentru a evita producerea unor evenimente cu urmări grave, persoanele care găsesc astfel de muniții sunt rugate să solicite sprijinul echipajelor specializate prin SNUAU 112.”, transmit pompierii cărășeni.

banner 970 x 250