Municipalitatea din Caransebeș, nevoită să se îndatoreze cu 2 milioane de euro pentru proiectele de dezvoltare din 2018

De 2 milioane de euro mai are nevoie Primăria Caransebeș pentru a finanța investițiile propuse pentru acest an. Va fi accesat un credit, primarul Felix Borcean neştiind momentan dacă va apela la o societate bancară sau la Trezorerie.

Edilul Caransebeșului ne-a menționat că banii vor fi investiți în trei proiecte majore: introducerea gazului metan în cartierele Teiuș, Gară și Valea Cenchii, modernizarea fațadei Colegiului Național CD Loga, asfaltarea unor străzi din urbea de pe Timiș și Sebeș.

„Am făcut un calcul amănunțit, iar pentru cele trei proiecte ne sunt necesare 2 milioane de euro. Vor fi investiți în acei kilometri de modernizare străzi, fațada și curtea interioară a Colegiului CD Loga, introducerea rețelei de gaz în cartierele Gară, Valea Cenchii și Teiuș, unde 75% din valoarea proiectului va fi susținută de Primărie și 25% de compania de gaz, iar pe locatari îi va costa branșamentul până în casă. De asemenea, banii vor fi necesari și amenajării a mai multor locuri de joacă în cartierele urbei. Eu cred că sunt proiecte de interes general, nu cred că ar trebui să suscite sau să trezească pasiuni în Consiliul Local, mi se pare de bun simț ca acest credit să fie aprobat, cu atât mai mult cu cât Primăria are un grad de îndatorare extrem de redus. Deocamdată suntem în faza de proiecte pentru că noi, în momentul în care accesăm un credit, trebuie să prezentăm proiectele pentru care dorim finanțare. Nu am discutat cu o bancă anume sau cu Trezoreria, dar lucrurile se vor mișca foarte repede, pentru că, în ceea ce ne privește pe noi, ne-am cam făcut temele”, ne-a declarat primarul Caransebeșului, Felix Borcean.

Cu banii puțini de la bugetul municipiului, angajații SPIR (Serviciul Public de Întreținere și Reparații) continuă să desfășoare activități de întreținere a spatiilor verzi, în special din zonele centrale, dar și în carierele Cazărmii și Pipirig.