Fără ca Primăria Timișoara să fie informată, conducerea Liceului Tehnologic de Vest cazează muncitori în internatul școlii.
Un protest al elevilor de la Liceul Tehnologic de Vest din Timișoara a avut loc, luni, după ce primăria a anunțat că vrea să-i mute definitiv din clădirea de pe B-dul Dragalina. Așadar, Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a decis să facă o vizită la Liceul Tehnologic de Vest. Din discuțiile cu elevii ar fi aflat că în internatul școlii sunt cazați muncitori, motiv pentru care a revenit în această noapte fiind însoțit și de polițiști locali.
„De ce elevii de la Liceul Tehnic de Vest sunt forțați să se trezească la 3 noaptea și să facă naveta la Timișoara? De ce eleve – adolescente sunt forțate să întâlnească pe holurile internatului bărbați doar cu prosop pe ei? Pentru că conducerea liceului cazează muncitori și închiriază camerele pentru afaceri – saloane de masaj sau firme de pregătire paznici. Toate astea în afara oricărui cadru legal. Am ascultat ieri elevii și părinții. Am fost șocat și revoltat. Am verificat imediat. Situația este inacceptabilă și nu va fi lăsată așa”, a afirmat Ruben Lațcău.
Viceprimarul Timișoarei susține că e nevoie de o reorganizare a rețelei școlare, având în vedere că sistemul funcționează ca acum 35 de ani.
„Discutăm despre reorganizarea rețelei școlare de ani de zile, cu Inspectoratul Școlar și cu școlile. E o decizie grea, dar necesară, dacă vrem să putem continua investițiile în școli – mai rapid și mai eficient, nu cu șantiere pe lângă elevi. Nu mai putem merge înainte cu un sistem gândit pentru 1989, când trăim cu provocările de azi. Am înaintat propunerile Inspectoratului Școlar care, avem încredere, va lua cea mai bună decizie pentru elevi”, a declarat Ruben Lațcău.
Update:
Ulterior, viceprimarul Timișoarei a anunțat că îi solicită demisia directoarei de la Liceul Tehnologic de Vest. Mai mult, a fost trimis Corpul de Control la unitatea de învățământ.
„Corpul de Control al primarului este la școală și face verificări în contabilitatea școlii pentru a putea să vedem exact acești bani care au fost încasați pe chitanțe, cum sunt fiscalizați, unde intră în veniturile școlii. Vorbim de zeci de oameni, 40, 50 de oameni care nu sunt cazați, sunt chiriași, locuiesc acolo. Două etaje de clădire a școlii sunt, de fapt, exploatate de către conducerea școlii în acest sens economic. Spațiul respectiv are destinația de școală. Într-un spațiu care are destinația de școala nu poți să ai activități comerciale. (…) Aștept să văd astăzi demisia doamnei directoare. Iar în cazul în care dânsa nu are onoarea și bunul simț să își dea această demisie, mă aștept ca inspectorul școlar județean să o demită de urgență. Sau cel puțin să demareze procedurile legale care să conducă la această demitere, pentru că este absolut inacceptabilă această situație”, a declarat Ruben Lațcău.