„Mulți din Consiliul Județean s-au opus reabilitării Hotelului Decebal! Dunca m-a ajutat, fără să îi dau niciun ban!”

nicolae capusan
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Omul de afaceri clujean Nicolae Căpușan a ras deja paragina de pe clădirea din centrul istoric al Băilor Herculane și face primul hotel de 5 stele din stațiune!

Ajuns pe Valea Cernei datorită pasiunii fiului său, Nicolae Căpușan s-a lăsat imediat impresionat de frumusețea locurilor, fascinat de istoria bogată și de legendele lui Hercules, dar în același timp a fost dezgustat de starea în care au ajuns multe dintre bijuteriile arhitectonice ridicate pe vremea Împăratului Franz Joseph, precum și de felul în care oamenii locului le tranzacționează ca la piața de vechituri. „La Herculane m-a adus fiul meu, care este alpinist. Când am venit prima data și am văzut în ce stare sunt aceste clădiri superbe am spus ca revin să construiesc o clădire de patrimoniu. Eu nu am venit la Herculane pentru bani. Bani se fac în Cluj mult mai mulți decât în Herculane. Eu am venit să refac o clădire de patrimoniu. Al cumpărat Hotelul Decebal. Timp de 4 ani am fost blocați, dar acum am reușit să obținem autorizația de construire. Avem speranțe că în 3 ani va fi gata. Designul a fost făcut de Cosmin Tobă, unul dintre cei mai buni designeri din România, cu multe premii internaționale.”, a dezvăluit Nicolae Căpușan pentru expressdebanat.ro.

La aproximativ 10 milioane de euro sunt estimate investițiile omului de afaceri clujean în Băile Herculane, dar asta nu înseamnă că a fost primit de toată lumea cu brațele deschise. 4 ani i-au trebuit să autorizeze modernizarea clădirii care efectiv te făcea să verși lacrimi văzând-o abandonată în paragină. „Poate că unii îl blamează pe domnul Romeo Dunca, dar pe omul ăsta nu l-am cunoscut decât în momentul când a trebuit să obțin autorizația de construire și mulți din Consiliul Județean s-au opus. Dânsul a lucrat pentru a face această investiție fără să îi dau niciun ban sau să am vreo relație cu el. Suntem la momentul în care putem să lucrăm. Acum trebuie doar să ne rezolvăm problemele de șantier, de resursă umană și să-i dăm bătaie.”, a mai dezvăluit investitorul.

CITEȘTE ȘI:

Valsul vienez se dansează iar în sala cazinoului din Băile Herculane! (FOTO)

1000x100 (3)

Hotelul Decebal va fi reabilitat la standardele și rigorile întâlnite astăzi în celebrul complex SunGarden de la intrarea în municipiul Cluj, și acela proprietate a familiei Căpușan. „Vrem să refacem cel puțin ceea ce a fost, dar nu un hotel de tranzit, cum era în acele vremuri, cu o baie pe nivel. Vrem să facem o locație de 5 stele, cu 1.500 de metri pătrați de SPA, cu un concept personal al meu, care seamănă cu SunGarden. Acolo nu m-a ajutat contextul istoric pentru că nu a existat nimic istoric sau cultural, aici avem însă din belșug și istorie, și cultură. Problema este resursa umană, vin mulți, dar fac treabă de o calitate slabă. Nu am reușit să descopăr o echipă care să facă lucruri de calitate, la nivel de 5 stele. Va trebui să căutăm în altă parte. Sunt costuri suplimentare, dar ni le asumăm.”, a conchis Nicolae Căpușan.

Până să finalizeze Hotelul Decebal, omul de afaceri clujean a achiziționat și o parte din cazinoul din stațiune. Luna trecută a fost inaugurată sala de evenimente în care valsau pe vremuri Împăratul Franz Joseph și Prințesa Sissi, CasinoHerculane fiind astăzi dovada fie a eleganței și rafinamentului acelor vremuri.

CREDIT FOTO: YWP Studio

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/