Motive de îngrijorare! Primele cazuri de copii COVID pozitivi la spitalul din Lugoj

coronavirus

Numărul de cazuri de pacienți infectați cu COVID-19 își păstrează trendul crescător. Cauzele principale sunt legate de perioada concediilor și de circulația peste hotare. Din nefericire, crește și numărul copiilor cu coronavirus.

La Lugoj s-a înregistrat un record de 12 cazuri noi în 24 de ore, raportate marți, 7 septembrie. Spre deosebire de situația de la începutul pandemiei, au apărut și primele cazuri la copii.

„Au fost din ce în ce mai multe cazuri de copii. În această săptămână s-au prezentat la Compartimentul de Primiri Urgențe patru copii COVID pozitivi, cu vârste între 4 și 11 ani. Nu au fost situații care să necesite internarea, oricum părinții au refuzat să interneze. Dacă erau cazuri de internat, i-am fi trimis la Timișoara”, spune dr. Ionuț Cocoș, directorul Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei”.

leader board 728 x 90 px

La ora actuală, majoritatea celor internați la Spitalul Municipal sunt din Lugoj.

„Dacă se menține trendul actual de creștere a cazurilor, credem că și Pneumologia va redeveni pavilion COVID. La ora actuală, ca secții COVID funcționează cea de Boli Infecțioase și Pneumologia (n.r. – unde este disponibilă și instalația de oxigen). M-aș bucura să nu fie nevoie să revenim la 8 paturi în compartimentul ATI, de la 5, cât am redus numărul în prezent. Estimez că într-o lună va trebui să revenim la 8 paturi”, mai spune directorul SML.

El precizează că, de la apariția valului patru al pandemiei, la data de 9 august, a fost din nou limitat accesul aparținătorilor în incinta spitalului.

Pacienți internați și la Făget

Pacienții infectați cu noul coronavirus au fost internați și la Spitalul Orășenesc din Făget. Dr. Iurie Codrean, directorul Spitalului, spune că „la ora actuală, avem internați cinci pacienți cu COVID. Primul caz a apărut în urmă cu trei săptămâni. Este vorba despre o pacientă tânără din localitatea arădeană Săvârșin, urmată de un alt pacient din Birchiș. Cazuri de copii nu am avut, iar dacă se vor prezenta și vor necesita internarea, îi vom trimite la Spitalul «Louis Țurcanu» din Timișoara”.

Ca și spitalul din Lugoj, și cel din Făget are statutul de unitate medicală suport COVID.