Moștenire pentru capitala Banatului, în urma programului „Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021”

Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Decizia Guvernul de a da bani pentru susținerea evenimentelor culturale Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii a fost publicată și în Monitorul Oficial. Finanțarea va depăși anul-cheie 2021, iar reprezentanții asociației spun că o miză importantă va fi și din 2022 încolo, pentru a lăsa o moștenire importantă pentru oraș.

În total, pentru perioada 2019-2022, Guvernul României a alocat 52,9 milioane de lei, bani foarte utili în contextul în care finanțarea de la bugetele locale și județene întâmpină adesea sincope birocratice. „Alături de Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Județean Timiș, Guvernul României și-a asumat misiunea de a susține orașul și evenimentele culturale în următorii 4 ani. Această asumare este clar o veste bună. Asigurarea unor bugete constante și adaptate necesităților ar evita viitoare blocaje financiare și ar garanta proiecte culturale de anvergură, așa cum merită o capitală culturală europeană și așa cum ne dorim cu toții”, spune directorul asociației Timișoara 2021 Capitala Europeană a Culturii, Simona Neumann.

Cei implicați văd proiectul în trei etape, iar din 2022, va începe partea de Moștenire. „Deși sunt unele voci care încearcă să discrediteze Asociația Timișoara 2021, vrem să ne ținem departe de orice campanie politică, electorală, deoarece scopul nostru clar este unul singur: reușita acestui proiect, Timișoara Capitală Culturală Europeană. Esența este să lăsăm Timișoarei o moștenire culturală vie, dinamică, care va continua și după 2021. Adevărul este că efectul Timișoara 2021 îl vedem deja în jurul nostru, sunt festivaluri de teatru, de muzică, de film care nu existau acum 3 ani. Sunt spectacole cu artiști din toată Europa, ce reușesc să umple piețele Timișoarei, din primăvară și până toamna târziu, sunt expoziții, lansări de carte. Avem o mișcare culturală extrem de activă și dinamică, care ne ține în priză în fiecare sfârșit de săptămână pentru că Timișoara este cultură, iar timișorenii iubesc artele. Împreună, facem din Timișoara o adevărată Capitală!”, mai spune Simona Neumann.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

Timișoara a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii în 2021 la data de 16 septembrie 2016. Perioada 2017-2018 a fost considerată una de start-up, cu semnare de parteneriate și realizarea de proiecte culturale-pilot. Asociația consideră perioada 2019-2021 una de Producție, cea a desfășurării efective a evenimentelor culturale, iar din 2022, va urma etapa de Moștenire.

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/