Moș Crăciun dăruiește copiilor nevoiași. Pentru al treilea an consecutiv! [FOTO]

explo 1000x200

Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Romul Ladea” din Oravița a fost arhiplină. Elevii, cadrele didactice și părinții au participat la cea de-a treia ediție a spectacolului caritabil „Moș Crăciun dăruiește”.

Ajuns la cea de-a treia ediție, spectacolul caritabil de Crăciun „Moș Crăciun dăruiește” a avut și marți o audiență impresionantă. Cei prezenți la eveniment, pe lângă donațiile făcute de fiecare clasă în parte, au avut plăcerea de a viziona un spectacol de colinde oferit de corul instituției de învățământ, dar și momente de folclor autentic oferite de colegii elevilor prezenți, membri ai Casei de Cultură „Ion Stoia Udrea” din Greoni.

Ideea, care aparține Școlii Gimnaziale „Romul Ladea” și susținută de către Primăria și Consiliul Local Oravița, s-a concretizat în urmă cu trei ani, când actuala conducere a instituției de învățământ a decis ca prin implicarea elevilor, părinților și cadrelor didactice să dea o mână de ajutor elevilor din instituția de învățământ cu probleme financiare deosebite. Așadar, de aproape trei ani peste 50 de elevi au fost ajutați cu sume de bani și cadouri în preajma sărbătorilor de iarnă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157674284240963″]

„În tot acest timp am urmărit sensibilizarea elevilor, a părinților/tutorilor legali și a cadrelor didactice privind situația deosebită în care se află copiii Școlii Gimnaziale «Romul Ladea» Oravița, proveniți din familii aflate în dificultate și dezvoltarea abilităților elevilor de a se solidariza pentru o acțiune umanitară, pe bază de voluntariat, antreprenoriat, coeziune, angajament, altruism, responsabilizare, campania socială vizează acțiunea de donare a sumelor obținute în urma vânzării produselor copiilor proveniți din familii dezavantajate”, a declarat directorul instituției de învățământ, profesor Marțian Lepa.

În urma donațiilor făcute anul acesta, suma colectată a fost de 2.700 lei, bani ce vor ajunge sub formă de donație la cei 13 elevi ai școlii care au probleme financiare deosebite.