Monopost studențesc, lansat la Timișoara cu Titi Aur

monopost upt racing team
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Universitatea Politehnica Timișoara și UPT Racing Team au lansat un nou monopost de Formula Sudent, în prezența fostului pilot de raliu Titi Aur.

Sub genericul Rollout TSR3 EVO,  echipa UPT Racing Team a lansat noul monopost, al treilea. Evenimentul a fost precedat de conferința „Safety Driving”, susținută de Titi Aur, specialist în conducere defensivă.

Dezvelirea noului monopost a avut loc în parcarea Bibliotecii UPT. Automobilul are un design mai îndrăzneț, chiar mai agresiv față de modelele precedente, o aerodinamică îmbunătățită.

Monopostul de Formula Student are o greutate mai mică cu 50 de kilograme, caroserie din fibră de sticlă, volan mai ergonomic, bord electronic cu touch-screen, sistem de frânare îmbunătățit, instalație electrică schimbată, sistem unicat de răcire la comandă, toate ducând la creșterea performanțelor.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

În scurt timp, TSR3 EVO va fi testată și în competiții, UPT Racing Team urmând să participe la concursuri internaționale în Cehia și Croația, în cursul lunii august, și naționale la Dej, în luna septembrie.

UPT Racing Team este o echipă studențească a Universității Politehnica Timișoara, înființată în 2011 pentru a crea o mașină de Formula Student și a participat cu aceasta la competiții organizate în toată lumea. Până în prezent, cu fost create două monoposturi de Formula Student, cu care echipa a participat la diverse competiții de profil, dar și la multe dintre evenimentele organizate de Politehnică, fiind unul dintre punctele de atracție.

 

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/