Monografia Casei Corpului Didactic Caraș-Severin, lansată de Ziua Educației

eveniment ccd 1
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Apărută la Editura Hoffman, sub semnătura profesorului Nicolae Magiar, monografia Casei Corpului Didactic Caraș-Severin a fost lansată joi la Reșița.

Moment festiv astăzi în curtea Casei Corpului Didactic (CCD) Caraș-Severin, de Ziua Educației. Zeci de profesori au onorat invitația prof. Ionuț Gârtoi, directorul CCD Caraș-Severin, cu prilejul lansării monografiei instituției, volum ce poartă semnătura profesorului Nicolae Magiar.

Cu o experiență de 50 de ani la catedră, profesorul de istorie Nicolae Magiar a precizat că se află la cea de-a 11-a monografie redactată, la care a lucrat, doar pentru documentare, aproximativ cinci luni. Prefața cărții este semnată de prof. Tudor Deaconu, fost director al instituției, și cel mai longeviv dintre cei 12 directori care au condus această instituție începând cu anul 1971.

eveniment ccd 2

Autorul evenimentului (dreapta), alături de directorul CCD (stânga)

La propunerea fostei directoare a CCD Caraș-Severin, Nicoleta Marcu, s-a redactat acest volum. Mi-a luat destul de mult să caut documentele, inclusiv în arhivă, dar mă bucur că am rezolvat lucrul acesta și am putut să ofer acestei instituții ceea ce merită din plin. Instituția cu acest nume în județul nostru datează din 1971, cu întrerupere în 1986, pentru ca în ianuarie 1990 să-și reia din nou activitatea. Cartea a apărut la Editura Hoffman din Caracal în 2022, aceasta fiind a doua ediție, cu o prefață semnată de fostul director Tudor Deaconu”, a declarat Nicolae Magiar.

La eveniment au fost prezenți și patru dintre foștii directori ai CCD, Tudor Deaconu, Nicoleta Marcu, Elena Blujdea și Ovidiu Andronescu, care au vorbit despre menirea instituției în formarea dascălilor, dar și despre rolul dascălului în societate, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean.

Muzeul TM

Amfitrionul evenimentului, Ionuț Gârtoi, a oferit câte o plachetă și o diplomă de excelență, în semn de mulțumire și recunoștință, foștilor directori ai CCD, precum și autorului Nicolae Magiar. Gârtoi a vorbit și despre rolul pe care instituția pe care o conduce o are în formarea cadrelor didactice.

eveniment ccd 6

Plachetele oferite directorilor CCD și volumul lansat

Ne-am gândit să facem ceva deosebit de Ziua Educației, și am ales să lansăm monografia Casei Corpului Didactic, scrisă de domnul profesor Nicolae Magiar, pentru că este rolul nostru să înțelegem, în special ca o instituție care se implică pe partea de formare, că trebuie să desfășurăm în continuu activități prin care să creștem pe zi ce trece, să punem elevul în centrul sistemului educațional, pentru că, după cum spuneam, Casa Corpului Didactic este principala instituție de formare, și cred că astăzi când avem PNRR și PNRAS, programe care duc la dezvoltarea unităților de învățământ, trebuie să ținem pasul cu aceste tehnologii inovatoare, și de aceea cred că trebuie să să fim tot mai buni pe zi ce trece. Totodată, vrem să sărbătorim trecerea de la Casa Corpului Didactic, la Centrul pentru Carieră Didactică, pentru că, potrivit noii legi a învățământului preuniversitar, Casa Corpului Didactic cred că evoluează către Centrul pentru Carieră Didactică cu un rol tot mai pregnant în ceea ce privește formarea cadrelor didactice”, a spus Ionuț Gârtoi.

eveniment ccd 4

Zeci de profesori la evenimentul de la CCD

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/