Moniom al copilăriei mele – o expoziție a memoriei, marca Bogdan Piperiu

bogdan piperiu
Stiri publicitate la Iulius Mall Timisoara po 1000x100px (3) Stiri si Publicitate din Baile Herculane pentru Timisoara si Resita untitled design set 970x90 px

Artistul plastic Bogdan Piperiu revine acasă cu o expoziție de suflet în care Moniomul, satul copilăriei sale, va renaște. Ca o noutate pentru evenimentele artistice locale, expoziția va avea propria aplicație mobilă, prin care vizitatorii vor face o călătorie în trecut.

Bogdan Piperiu pregătește ceva cu totul special pentru cei de acasă. Artistul plastic stabilit de câțiva ani în Germania revine în luna august cu o expoziție de picturi, imagini ale copilăriei sale, ale locurilor de care îl leagă o relație aparte. Pentru ca experiența celor care vor vizita expoziția să fie una și mai profundă, Bogdan, împreună cu cei de la firma FotoExpres, au pregătit o aplicație mobilă prin care vizitatorii pot vedea fotografii ale peisajelor redate cu ajutorul măiestriei artistului. Tehnica este o premieră pentru evenimentele culturale din zonă. Bogdan Piperiu explică: „La intrare, pe afișul expoziției este un cod care se va scana prin camera telefonului mobil. Instant se va deschide o aplicație dedicată acestei expoziții prin care, privind anumite picturi panotate, vei putea face o călătorie în timp și vei vedea cum arăta, fotografic, peisajul pe care l-am pictat, acum mulți ani. Cum era el în copilăria mea.”. Totodată vor fi prezentate și materiale video din timpul realizării fiecărei picturi.

Cât privește imaginile redate, Bogdan anunță că este cea mai bună expoziție de peisaj pe care a creat-o, iar locul ales pentru vernisaj – Centrul de Tineret Moniom unde a terminat primele două clase primare – nu putea fi mai potrivit. „În aerul și atmosfera care a dat subiectul acestei expoziții. Cu prezența și amintirea oamenilor care au creat acest loc. A pădurilor și dealurilor care mi-au dat verdele. A bunicilor care m-au crescut. A câinilor care m-au iubit și a bicicletei cu care ridicam praful pe străzi.”, spune Bogdan Piperiu.

Frumosul acestei expoziții este și că ea a devenit un întreg prin contribuția moniomenilor. Realitatea augmentată este implementată tehnic de către moniomeni (prin adopție, dar mari iubitori de loc), firma FotoExpres având sediul chiar vizavi de casa artistului, iar evenimentul este susținut de Centrul de Tineret Moniom. Așadar un proiect în totalitate made in Moniom.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
Stiri din Timisoara Capitala Europeana Culturala, evenimentele continua si in 2024 1000x100 edb

„Vă invit să vedem Moniomul în cadre diferite. Multe trecute în amintire și readuse cumva monografic în prezent. Puternice, picturale și pline de emoție.”, este mesajul lui Bogdan Piperiu.

Expoziția „Moniom al copilăriei mele” va avea vernisajul marți, 15 august, la ora 14.00, la Centrul de Tineret Moniom.

afis vernisaj moniom piperiu

Stiri si Publicitate Timisoara, Resita, Hotel Versay aprilie 980x120 px Stiri din Resita si Timisoara banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/