„Moment Zero“ pentru centrul staţiunii Băile Herculane! Cele peste 20 de milioane de euro investite în hotelurile din zonă au energizat Primăria!

O reușită istorică pentru administrația locală a orașului stațiune Băile Herculane, cu dublu impact: investitorii se vor înghesui pe zona centrală, iar primarul Cristian Miclău va reuși să asfalteze zona, să amenajeze parcările și să realizeze lucrări de modernizare.

Este vorba despre intabularea străzii Complexelor, un proiect pe care niciun primar nu l-a dus până la capăt, despre care edilul Cristian Miclău spune că va aduce doar beneficii de acum încolo administrației publice locale.

„Acum, că este intabulată, strada Complexelor va fi reabilitată. Este vorba de aproximativ 1 km de stradă din zona centrală (UGSR). Până acum nu puteam să intervenim deloc pe ea pentru că nu era intabulată. Acum se pot face investiții, din zona de taxiuri către hotelurile Afrodita, Minerva, Diana. Avem mai multe lucrări de intabulare la Cartea Funciară, iar de acum începem să lucrăm în condiții normale. Am fost cu proiectanții pe teren pentru a cunoaște zona și o să se apuce de studiul de fezabilitate. Până acum s-au investit peste 20 de milioane de euro de către oamenii de afaceri în zonă și noi nu puteam să le oferim minimum de condiții, drumul este praf și turiștii intră în hoteluri de 4 stele. Iar de acum asta se va schimba!”, ne-a declarat primarul Cristian Miclău.

Ca sursă de finanțare a proiectului de reabilitare a străzii Complexelor, cel mai probabil, edilul orașului stațiune va apela la un împrumut cu dobândă fixă, conform unei Ordonanțe de Guvern aprobată la sfârșitul anului trecut, prin care se sprijină stațiunile turistice, pe bază de împrumut.