Moldova Nouă rămâne și fără primar, și fără Consiliul Local!

Instanțele cărășene refuză să valideze mandatele de primar și de consilier local ale tuturor aleșilor din Moldova Nouă la scrutinul din 27 septembrie!

Hotărârea mai mult decât controversată a Biroului Electoral Central, prin care ar trebui reluate alegerile în urma cărora Adrian Torma a fost reales primar, de data aceasta fără candidatura lui, lasă orașul de la Dunăre, pentru o vreme, fără primar, fără viceprimar, fără măcar Consiliu Local. În doar câteva zile, după expirarea primului mandat al primarului Torma, un mandat prelungit de pandemia de coronavirus, Primăria rămâne fără conducere. Și asta pentru că Judecătoria Reșița a ales să nu-i învestească deocamdată pe noii aleși. Judecătoria Reșița și nu cea din Moldova Nouă, așa cum ar fi trebuit, pentru că magistrații de la Dunăre au formulat rând pe rând cereri de abținere.

Revenind la decizia Judecătoriei Reșița, potrivit acesteia, până nu se soluționează dosarul privind Hotărârea BEC de reluare a alegerilor la Moldova Nouă, nu se validează niciun mandat, nici de primar, nici de consilier local. Asta, deși decizia BEC vizează doar alegerile pentru funcția de primar. Adrian Torma spune că se încearcă „asasinarea sa politică” și ridică mai multe întrebări: „Cum am fraudat alegerile? Pe cine am obligat să mă introducă pe buletinul de vot, buletin care a fost avizat de foarte multe instituții? Cum de, la o diferență de nici două săptămâni, BEC, după ce am câștigat alegerile, își dă seama că are atribuții de a elimina candidații de pe buletinul de vot? Când a luat decizia corectă și legală?”

leader board 728 x 90 px

Altceva este mai grav însă, spune Torma. „Tragedia este că Moldova Nouă va intra, începând cu 1 noiembrie, în cea mai tulbure și tristă perioada din cauza acestor «scenariști» mânați de orgoliu și dorința de răzbunare pentru că am avut curajul să lupt cu «sistemul» , am avut curajul să nu fiu ca ei. Conform Legii 84 din 2020, începând cu 1 noiembrie, mandatul primarului și al viceprimarului expiră, iar prin nevalidarea unui nou Consiliu Local nu se va putea numi un nou viceprimar cu atribuții de primar. Cine își va asuma de la 1 noiembrie luarea deciziilor importante ținând cont că avem stare de alertă Covid, avem 10 proiecte cu fonduri europene în implementare și multe alte decizii curente de luat care necesită asumare și responsabilitate?”, avertizează Adrian Torma.