Moldova Nouă – oraș păcimaș cu Florin Ionaș „Generalul” și formația [FOTO/VIDEO]

Păcimașii muzicii populare românești au făcut ca, în a doua parte a Zilelor Orașului, la Moldova Nouă, faleza Dunării să fie neîncăpătoare. Comparativ cu prima zi, când s-a dat startul petrecerii în orașul dunărean, numărul spectatorilor prezenți la programul artistic, dedicat folclorului românesc, dar și muzicii sârbești, a urmat teoria bulgărelui de zăpadă (a devenit din ce în ce mai mare).

Prezenți, ca în fiecare seară, pe faleza Dunării, localnicii din Moldova Nouă au mers, ca de obicei, cu familia la un mititel, la o berică rece, asta până așteptau să apară cineva care să anunțe începerea manifestărilor artistice. Deși inițial oamenii știau că Ansamblul „Bârzava” din Reșița era programat să apară primul pe scenă, organizatorii evenimentului le-au copt-o, în sensul bun al cuvântului, spectatorilor. Primii care au urcat pe scenă și au dat startul petrecerii au fost: Florin Ionaș „Generalul” și formația, Claudia Ionaș, Diana Selagea și Daniel Ilie.

Piesele unora dintre cei mai îndrăgiți interpreți de muzică populară au făcut ca mulțimea să lase și micul, și berea și să se apropie cât mai mult de scenă pentru a-i putea admira și asculta.

Experiența profesională a artiștilor într-ale muzicii a venit ca un pansament pe sufletele tuturor. Melodiile dedicate părinților, bunicilor, dar și cele ale căror mesaj se referea la aduceri aminte și copilărie au făcut furori printre cei prezenți.

Imediat după acest moment, tinerilor de la Ansamlul „Bârzava” le-a revenit menirea, prin dansurile specifice Văilor Pogonișului și Timișului (coregrafia: Petru Bagiu și a lui Lăiță Stănescu, coordonator artistic: Maria Aghescu), să-i antreneze la joc și voie bună pe toți ascultătorii.

Nici cei înfocați pentru muzica sârbească nu au rămas dezamăgiți. De acest lucru a avut grijă solista Jelena Brocic și Intermezzo. Artista a știut cum să le ajungă la suflet și cum să facă mulțimea să cânte împreună cu ea unele dintre cele mai celebre melodii sârbești din toate timpurile: Tamo gde si ti, Kada bi me pitali, Odakle si sele etc.

Cea mai incendiară seară din cadrul Zilelor Orașului Moldova Nouă e la câteva ore distanță. Seara dedicată muzicii pop îi va aduce pe scenă pe: Andreea Bălan, Lidia Buble, What’Up și The Motans.