Moldova Nouă face pasul spre energia verde

ion chisalita parc fotovoltaic moldova noua

Orașului îi revin aproape două milioane de euro pentru un parc fotovoltaic cu putere instalată de 1,8 MW.

Suma revine orașului prin intermediul Fondului de Modernizare. Viitorul parc fotovoltaic va putea acoperi necesarul de energie electrică pentru iluminatul public și pe cel al instituțiilor administrate de primărie. Pentru că energia verde reprezintă nu doar soluția viitorului ci și oportunitatea pentru facturi mai mici, lucru cunoscut și de autoritățile locale.

,,Energia regenerabilă este în acest moment singura cale către independența energetică a României. Investiția de la Moldova Nouă urmărește să producă energie atât pentru consumul propriu cât și pentru infrastructura urbană. Proiectul are ca scop reducerea facturilor pentru clădirile aflate în administrarea orașului și pentru iluminatul public. Valoarea proiectului se apropie de două milioane de euro, fără niciun fel de cofinanțare din partea noastră”, a spus primarul Ion Chisăliță despre viitorul parc fotovoltaic. Acesta se va întinde pe două hectare și va fi amplasat în zona Iagodăriei, pe un teren aflat în proprietatea primăriei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Un astfel de proiect nu poate decât să ne aducă beneficii. Mai întâi, reducem costurile facturilor pentru instituțiile administrate de primărie. E un lucru extraordinar mai ales în contextul în care, foarte curând, vom finaliza proiecte importante precum modernizarea de școli, grădinițe, clădiri culturale și sportive. Apoi, reducând aceste costuri, vom putea susține din bugetul local alte proiecte necesare și oportune pentru cetățeni”, a încheiat Ion Chisăliță.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/