Moldova Nouă are deschidere mai mare spre Serbia decât spre Reșița sau București!

ion chisalita serbia

Orașul Moldova Nouă se dezvoltă din bani obținuți pentru proiecte transfrontaliere derulate în parteneriat cu localități din Serbia!

Dunărea e prea puțin valorificată spre deloc, resursele minerale și turismul, la fel, iar interesul manifestat de la județ și nivel central e nesemnificativ. Asta, deși Moldova Nouă e unul dintre cele mai importante orașe din Caraș-Severin ținând cont de așezarea sa geografică și de potențialul de care dispune. Așa stând lucrurile, primarul Ion Chisăliță trece tot mai des Dunărea la omologii săi din Serbia, pentru a semna tot felul de protocoale și proiecte transfrontaliere. Asta a făcut și zilele trecute, când a semnat un nou protocol de colaborare cu una din administrațiile publice locale din țara vecină, mai exact cu Primăria Alibunar.

Primarii Ion Chisăliță și Zorana Bratici au gândit deja câteva proiecte comune prin care să ridice nivelul calității vieții în comunitățile pe care le conduc. Prin protocolul de colaborare încheiat pentru perioada 2023-2024 cei doi primari și-au asumat cooperarea pentru sprijinirea întreprinderilor și firmele private, pentru învățământ, cultură, sănătate, vânătoare și pescuit sportiv, turism și ecologie.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Suntem recunoscători pentru pasul făcut! Îmi doresc enorm să reușim în toate proiectele comune pe care le inițiem, proiecte care să vină  în sprijinul cetățenilor pe care îi reprezentăm.”, a spus primarul comunei Alinbunar, Zorana Bratici.

Ion Chisăliță a identificat multe asemănări între cele două localități și e gata să profite încă o dată de deschiderea de care Moldova Nouă se bucură în Serbia. „Au un procent considerabil de români, la fel cum și la noi e o comunitate importantă în care trăiesc etnici sârbi. Cu localități similare, Moldova Nouă colaborează protocolar de peste 50 de ani, cu Veliko Grădiște, cu orașul Golubac, cu orașul Cuvin, cu Kikinda sau Zrenjanin. Colaborarea noastră s-a materializat prin intermediul proiectelor transfrontaliere pe care le avem cu aceste localități din țara vecină. Și acest început de drum, între Moldova și Alibunar, este cât se poate de promițător! Garantez că acest nou protocol nu se va rezuma doar la niște documente aruncate în sertar!”, a afirmat primarul orașului Moldova Nouă.

publicitate si promovare online banner maxagro