Moft Reșița se mută în casă nouă. A crescut în nici doi ani cât alții în zece, astfel că i-a rămas mic spațiul în care funcționa, iar începând de astăzi, noul Moft se pregătește să-și răsfețe clienții într-o nouă locație, pe strada Mihai Viteazu nr. 28.
Povestea Moft a început undeva în vara anului 2021, când oferta gastronomică a Reșiței se limita la pizzeriile și restaurantele în meniurile cărora clienții găseau, în mare, cam aceleași preparate, interpretate după priceperea și gusturile fiecăruia. Un loc nu prea fericit pentru un gurmand adevărat sau un pofticios de ocazie care, prin alte părți, încercaseră și altceva. Ramen, coq au vin, obrăjori de vită sau noodles cu creveți, bouillabaisse, moules frites sau paella, toate acestea erau mâncăruri pe care n-ar prea fi îndrăznit nimeni să-și imagineze că le va savura într-o zi, la o terasă, chiar aici, în peisajul urban de acasă.
Derulăm puțin în spate și ajungem la Robert Dragoescu, un reșițean pe care pasiunea pentru gătit l-a purtat departe de casă, imediat după terminarea școlii, când a decis să plece la Avignon pentru a descoperi secretele bucătăriei franțuzești. Nu s-a oprit aici, pentru că mai avea multe de învățat ca să devină cu adevărat bun. Așa că și-a încercat norocul la Munchen. Iar norocul i-a surâs: vreme de zece ani a lucrat în bucătăriile celor mai renumite și apreciate restaurante, alături de chefi din toată lumea.
Așteptând momentul potrivit ca să fie împlinit, visul cu care plecase la drum la 20 de ani era încă acolo: să-și deschidă propria bucătărie acasă, la Reșița. Așa a apărut Moft Reșița – un restaurant cochet și sofisticat, pe strada George Enescu. Experiența dobândită în ani de pregătire peste hotare, meniul plin de combinații surprinzătoare și preparate inedite, atmosfera lejeră și echipa tânără, dar pricepută care se ocupa de clienți au făcut din micul restaurant o atracție aparte a orașului, un „altceva” care a fost primit cu apreciere, dar și curiozitate.
După numai un an de funcționare, Moft a atras și atenția bloggerilor culinari, surprinși plăcut să le fie spulberate preconcepțiile potrivit cărora nu există fine dining în afara marilor orașe. Recunoașterea avea să vină și din partea GastroArt, prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești care, cu prilejul Zilei Naționale a Gastronomiei și Vinului Românesc, premiază excelența în domeniu. Printre premianți ediției 2022 – Moft, micuțul restaurant reșițean.
Și, ca în toate poveștile frumoase, Moft a crescut în nici doi ani cât alții în zece, astfel că i-a rămas mic spațiul în care funcționa. Începând de astăzi, noul Moft se pregătește să-și răsfețe clienții într-o nouă locație, pe strada Mihai Viteazu nr. 28, în incinta Resita Residence.
Cu o capacitate în interior de 50 de locuri, terasă mare și primitoare, locuri de parcare suficiente, meniul fusion care a cucerit atâtea papile, și combinații de băuturi alese ale unui barman iscusit, Moft e gata să-și continue drumul spre succes.
„Lăsați tot și dați năvală: vineri, 23 iunie, ora 18, DESCHIDEM!”