Noul regulament de parcare pe domeniul public al Timișoarei a fost modificat. Astfel, se pot cumpăra abonamente rezident și pentru mașinile de serviciu. Totodată, pentru evitarea cozilor la ghișee, aceste abonamente pot fi achiziționate și online. Atenție, însă! Nu se pot face două abonamente rezident, și pentru mașina personală, și pentru cea de serviciu.
Noul regulament de parcare pe domeniul public al Timișoarei a fost modificat, în această săptămână, în consiliul local. Mai precis, s-a decis ca și persoanele care se plimbă cu mașina de serviciu să poată cumpăra abonamente rezident.
„Modificarea se referă în a permite abonament rezident și pentru mașinile de firmă, în sensul în care persoanele își vor putea face tot un singur abonament. Asta înseamnă că dacă un cetățean va dori să-și facă un abonament nu pe mașina personală, ci pe mașina de firmă, va fi posibil acest lucru”, a explicat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.
De asemenea, de săptămâna viitoare, se vor elibera abonamente online pentru toate categoriile, cu excepția celor speciale. Vă reamintim că cele rezidențiale au putut fi cumpărate doar de la ghișeele Timpark, unde s-au format cozi uriașe imediat după ce s-a permis achiziționarea lor.
Viceprimarul Timișoarei le-a transmis șoferilor că în continuare se poate face un singur abonament rezident pe numele unei persoane. Asta înseamnă că trebuie ales între abonamentul rezident pentru mașina de serviciu sau cea personală.
„Vă dau un exemplu: dacă lucrați în 700, dar locuiți în zona Soarelui, folosiți mașină de serviciu și nu aveți mașină personală, pentru zona 700 veți avea un abonament pe zi pe zona roșie, iar această modificare vă dă posibilitatea ca în zona unde locuiți să vă faceți abonament rezidențial pe mașina de firmă, ca să parcați pe timpul nopții. În mod evident, n-o să puteți să vă faceți două abonamente o persoană, un abonament pe mașina de firmă și un abonament pe mașină personală, ci tocmai dă posibilitatea ca în cazul în care doriți să renunțați la mașina personală ca să beneficiați de mașina de firmă, să vă puteți în acest caz face abonament și să vă faceți abonament în zona în care locuiți cu respectiva mașină. Nu există un impact în sensul în care se dă posibilitatea ca pe un singur nume să fie mai multe mașini, ci se flexibilizează cumva posibilitatea ca să folosim și mașini de firmă. Este un abonament pentru fiecare cetățean, doar că flexibilizăm și pentru mașina de serviciu, nu doar personală”, a detaliat Ruben Lațcău.